FED KUP - ŽREB

Datum objave: 10.02.2010. // Kategorija: Vesti

 

Srbija protiv Slovačke u meču plej ofa  

Žreb koji je obavljen danas (10.02.2010) u Londonu odlučio je da Fed kup reprezentacija Srbije u meču plej ofa za opstanak u Svetskoj A grupi (24. i 25. aprila 2010) odigra na domaćem terenu protiv selekcije Slovačke. Pre tri godine Srbija je gostovala Slovačkoj u mestu Košice, kada su naše devojke doživele poraz 4:1 u meču plej ofa za popunu Svetske grupe B. Stub tadašnjeg tima Slovačke činile su dve igračice: Cibulkova i Hantuhova, što je i danas slučaj.  

Izjave nakon žreba-  

Selektor Fed kup tima Srbije, Dejan Vraneš:            

 - Žreb je takav kakav jeste. Slovačka je dobar protivnik, ali smatram da imamo velike šanse. Igramo kod kuće, biramo podlogu, a to su dva vrlo važna segmenta. Protivnik nam je izuzetno poznat, igrali smo protiv ovog tima na njihovom terenu pre tri godine. Cilj nam je da predstojeći meč sa Slovačkom odigramo bez greške, da se osvetimo za poraz koji su nam naneli 2007. i da narednu 2011. dočekamo ponovo kao članovi Svetske grupe A. Videćemo kakvu ćemo podlogu izabrati, u narednih pet dana donećemo tu odluku. Najvažnije je da naše devojke budu zdrave i u dobroj formi do početka ovog meča – rekao je Vraneš.  

Jelena Janković, prvi reket Srbije:            

- Pre tri godine igrali smo čuveni susret Slovačka – Srbija u Košicama. Nikada neću zaboraviti meč sa Cibulkovom koji je trajao tri sata i 32 minuta, kada sam na kraju meča, dve lopte do pobede, zbog pucanja vlakana na levoj nozi ostala da igram samo na jednoj i stigla do cilja, do boda za Srbiju. To je zaista nešto što nikada neću zaboraviti, kao ni atmosferu koju su nam servirali Slovaci, bili smo kao u grotlu, nas 15-tak naspram 6000 frenetičnih navijača domaćina. Tim Slovačke je u skoro istom sastavu kao i pre tri godine, nisu ni lak ni težak protivnik, neka sredina za koju smatram da je možemo savladati na domaćem terenu bez većih problema. Izgleda da je vreme da im se osvetimo za poraz u Košicama – rekla je Jankovićeva, osma teniserka sveta. 


Ane Ivanović, drugi reket Srbije:  

-Selekcija Slovačke ima dve visoko rangirane igračice i veoma su iskusan tim. Ovo je težak žreb! - rekla je srpska reprezentativka Ivanović, 23. na WTA listi.

Bojana Jovanovski, treći reket Srbije: 

-Imali smo sreće na današnjem žrebanju u Londonu za meč plej ofa za opstanak u Svetskoj A grupi za 2011. Ugostićemo selekciju Slovačke koja ima jake igračice, ali nisu nepobedive. Imali smo sreće jer žreb je mogao da nam donese gostovanje u Australiji, što je bila najgora moguća kombinacija. Ja ću nastaviti da vredno radim, kao i do sada, verujem da ću i rezultatski napredovati. U planu je da se od sada posvetim WTA turnirima i očekujem kako dobru igru tako i rezultate. Nadam se mom debiju za srpski Fed kup tim u aprilu 2010. godine - rekla je Jovanovska, 131. teniserka sveta.  

Ana Jovanović, srpska reprezentativka:

 -I pre tri godine, kada smo u Košicama igrali protiv Slovačke, iako smo bili u teškoj situaciji, bili smo oslonjeni samo na Jelenu, a Ana nije igrala zbog povrede, a u među vremenu smo i u toku samog meča doživeli nove pehove po pitanju zdravstvenog stanja igračica koje su bile na licu mesta, dakle i u takvoj situaciji smo imali šansu da pobedimo. Smatram da do novog susreta sa Slovačkom, do 24. i 25. aprila ove godine imamo dosta vremena da se pripremimo. Imamo veliku prednost što igramo kod kuće i to nam je veoma važan faktor u ovakvoj situaciji.  Bili smo blizu da dobijemo meč u Areni pre tri dana protiv najbolje selekcije sveta – Rusije. Jelena je uprkos umoru i povredi sa kojom je došla iz Amerike odigrala neverovatno, a čitava ta atmosfera u Areni je motivisala da se bori i stigne do pobede.  Pokazalo se da je ta sjajna atmosfera jako dobra za nas i jako teška za protivnika, tako da bilo koja selekcija da nam dođe neće nam biti problem sa tako divnom publikom koju imamo. Naravno najvažnije je da svi budemo zdravi,  pre svega Jelena i Ana – rekla je Jovanovićeva, 235. teniserka sveta.