Dmitri Popko trijumfovao na Olimpu

Datum objave: 14.06.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Završen deveti Mozzart Fjučers

Dmitri Popko trijumfovao na Olimpu
 
Finalnom meču, prethodio je revijalan teniski duel između Mirjane Bobić-Mojsilović i Andrije Kuzmanovića koji su publici dali pravi štimung pred odlučujuću borbu za trofej. 
 
Beograd, 14.6.2013. – Mladi, Dmitri Popko iz Kazahstana zasluženo je trijumfovao na međunarodnom Mozzart Fjučersu pobedivši Adriana Partl iz Slovačke u finalu sa 2:0 (6:3, 6:4). Na turniru čiji je nagradni fond iznosio 10.000 dolara nastupili su igrači iz preko 25 zemalja, a prema rangu učesnika, konkurencija na ovogodišnjem Mozzart Fjučersu je bila među najoštrijima do sada. 
 
Pobednik ovogodišnjeg Mozzart Fjučersa, Dmitri Popko nije krio zadovoljstvo nakon osvojenog trofeja:
 
 „Turnir je za mene bio odličan i na ovom turniru inače igram veoma dobro. Organizacija je bila sjajna i nadam se da ću doći sledeće godine. Zahvaljujući ovom turniru biću znatno više rangiran. Kada sam stigao ovde bio sam 470., a nakon turnira ću biti oko 400.mesta, što je oko 70 mesta iznad.“ – rekao je šampion Mozzart Fjučersa 2015.  
 
Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira čestitao je pobedniku i svim učesnicima Mozzart Fjučersa, poželevši im puno sreće u nastavku karijere: 
 
„Nadam se da ćemo većinu vas imati prilike da gledamo na nekom od Gren Slemova.“ - rekao je Bolić i istakao zadovoljstvo povodom organizacije još jednog prestižnog turnira u našoj zemlji. „Ovaj turnir je od velikog značaja za sve naše igrače ali i za one koji su došli iz inostranstva da bi učestvovali. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart koja je prepoznala kvalitet ovog turnira i koja evo već devet godina pomaže takmičenje mladih tenisera.“
 
U ime kompanije Mozzart, pobedniku i svim akterima turnira je čestitala Aleksandra Lazarov.
 
„Kompanija Mozzart ima dugu tradiciju pomaganja kako šampionima i vrhunskim sportistima, tako i niskoprofitnim i neprofitnim sportovima, a posebno smo ponosni na uspešnu saradnju sa Teniskim savezom i devetogodišnju tradiciju Mozzart Fjučersa. Verujem da su ljubitelji tenisa uživali tokom prethodih nedelju dana. “, izjavila je Lazarov. 
 
Kao i svake godine, finalnom meču je prethodio egzibicioni duel poznatih ličnosti, a ove godine, publiku su svojim teniskim umećem zabavili Mirjana Bobić-Mojsilović i glumac, Andrija Kuzmanović. Iako je rezultat bio u drugom planu, akteri revijalnog meča su pokazali izuzetno zalaganje i potrudili se da publici pruže zabavu dostojnu finala. 
 
Na Mozzart Fjučersu 2015. prvi profesionalni meč odigrao je i najbolji junior Srbije, 24. na ITF listi, 15- godišnji Miomir Kecmanović, zabeležio pobedu, uzeo prvi bod kojim će se naći na ATP listi. Kecmanović se smatra jednim od najperspektvinijih mladih igrača sveta.