Dejvis kup, prvo kolo Svetska grupa 2016: Srbija - Kazahstan

Datum objave: 24.09.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Žreb koji je održan u Čileu doneo je odluku o tome ko će rekete ukrstiti u prvom kolu Svetske grupe 2016. Dejvis kup takmičenja. 

Voljom žreba NIS Dejvis kup tim Srbije je kao sedmi nosilac za prvog protivnika dobio selekciju Kazahstana i domaćinstvo. 

Meč je na programu od 04. do 06. marta 2016. godine. 

Ukoliko naša reprezentacija preskoči prvi prepreku u olimpijskoj 2016. sezoni, u četvrtfinalu bi snage odmerila sa pobednikom susreta Velika Britanija - Japan. Četvftfinale je na programu od 15. do 17. jula 2016. 

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović:

„Kazahstan je vrlo ozbilljan protivnik, uz Kokuškina i Golubjeva imaju stabilan tim koji se već nekoliko godina  nalazi u Svetskoj grupi. Prvo kolo je uvek psihološki dosta teško i jako je dobro što igramo kod kuće.  Daleko je mart 2016. želim i verujem da će svi naši igrači biti zdravi i kad dođe vreme za to ja ću izabrati igrače koji su spremni i koji budu u mogućnosti da igraju.

Zajedno sa Teniskom savezom Srbije, Dejvis kup tim Srbije će doneti odluku na kojoj podlozi ćemo ugostiti Kazahstance kao i mesto u kome će meč biti odigran. Ukoliko pobedimo Kazahstan u četvrtfinalu nas čeka pobednik meča Velika Britanija – Japan, ukoliko to budu Britanci mi smo domaćini, a ukoliko bude Japan mi gostujemo, ali u ovom trenutku je jako daleko da se o tome priča. Svih 16 timova u Svetskoj grupi su podjednako jaki, ne zna se ko je od koga bolji, a Britanija sa Marejem i Japan sa Nišikorijem su selekcije koje da bi pobedio moraš da igraš najbolje sa najboljim timom“ – zaključio je selektor  Bogdan Obradović.

Viktor Troicki:

„Mislim da nam žreb odgovara i sreća je što ćemo igrati prvo kolo pred domaćom publikom. Samim tim biramo podlogu i to nam puno znači. Ima još dosta vremena do meča, ali se nadam da ćemo svi igrati „ – rekao je 22. igrač sveta u singlu Viktor Troicki.

Nenad Zimonjić:

„Smatram da je dobar žreb što igramo protiv Kazahstans kod kuće. Imaju izuzetenog igrača Kukuškina koji može da pobedi bilo koga i mislim da je odličan igrač. Kolovanov je imao par dobrih sezona u signglu,  može i on da iznenadi, ali mislim dan nije tokliko konstantan, i smatram da smo mi tu jač, u tom  drugom singlu. Imaju oni i Nedovjesova kojeg je Viktor pobedio ove godine u prvom kolu Vimbldona.  Imao sam prilike da igram u dublu i protiv Kukuškina i protiv Golubeva ali nikada protiv njih dvojice kao tima, tako da znam šta mogu da očekujem tu i mislim da bi u dublu trebali mi biti favoriti i verujem u našu pobedu u prvom kolu“ – istakao je 11. igrač sveta u dublu, Nenad Zimonjić.

Dušan Lajović:

„Žreb je dobar za nas, igramo kod kuće i najbitnije je bilo da dobijemo neku ekipu protiv koje možemo da igramo pred domaćom publikom jer i nama ti znači i publici, tako da se nadam dobrom prvom kolu i ukoliko naš tim bude u najjačem sastavu mislim da imamo jako dobre šanse da prođemo dalje“ – rekao je 86. igrač sveta u singlu, Dušan Lajović.