Dejanin bljesak na prvoj tabli u Fed kupu

Datum objave: 08.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Hrabro, odlučno, bez greške.. tako je izgledao debi Fed kup reprezentativke Srbije, 21- godišnje Dejane Radanović u singl meču koji je odigrala u prvom meču Srbije na takmičenju u Talinu. 
Fed kup selekcija Srbije bori se u Grupi A I grupe Evro-afričke zone, na takmičenju koje se ove nedelje održava u Estoniji i u kojem učestvuje 14 timova, od kojih će samo dva tima otići u plej of za popunu Svetske grupe B. Prvi put u ulozi prve table za fed kup tim Srbije našla se Dejana i sa druge strane mreže imala je više od sto mesta bolje rangiranu predstavnicu Bugarske Viktoriju Tomovu koju je za sat i 13 minuta počistila sa terena rezultatom 6:3, 6:4. Teško breme koje sa sobom nosi prva tebla reprezentacije, odgovornost i uvek jakog protivnika, nisu Radanovićevu obeshrabrili, naprotiv dobila je posebnu inspiraciju za trijumf što je i pokazala na terenu u meču sa Bugarskom. 
„Bilo je pozitivne treme kao što sam i očekivala da će biti. Poznajem Tomovu, igrale smo jednom pre današnjeg meča i imam pozitivan skor protiv nje. Znala sam koju igru treba da igram protiv nje, pričala sam i sa timom i smislili smo taktiku koje sam se pridržavala, trudila sam se da se fokusiram na igru, da ne razmišljam o tremi i o pobedi, tako da se sve hvala Bogu dobro završilo. Rezultatski 6:3, 6:4, deluje lako, ali nije bilo baš tako, 
obzirom na tremu i sve drugo, ali sam zadovoljna. Dubl mi nije jača strana, odigram nekoliko turnira godišnje u dublu, prvi set protiv Bugarske ja nisam bila na nivou, posle toga samo gubile u drugom setu 5:1, ali smo se vratile i na žalost izugbile. Počela sam bolje da igram, ali dubl nije nešto u čemu se dobro snalazim, trudim se i nadam se da ću sledeći meč biti još bolja. Za Gruziju smo spremne kao zapete puške“ – rekla je Radanovićeva. 
 
Dejana Radanović  je na startu 2018. odigrala polufinale  turnira u Egiptu (15.000 dolara nagradni fond). Takmičarsku 2017. godinu pamtiće po odličnim rezultatima u singlu. Osvojila je četiri profesionalna turnira (tri nagradnog fonda 15.000 dolara i jedan 25.000 u ruskom Kimkiju) i pomakla se vidno na WTA listi. Zauzima trenutno 264. mesto, ali sigurno je da neće dugo ostati na toj poziciji s obzirom na zrele igre i nepresušnu glad za trofejima. Svakako da su i četiri osvojena trofeja u 2017. godini, od ukupno pet, koje je podigla na pobedničkom postolju, dala posebnu težinu, ali i obavezu pred ovom devojkom koja kao da je samo čekala da se uporan rad i ljubav prema tenisu valorizuju u uspeh.
Dejana je rođena u Zrenjaninu 14.maja 1996 godine. Počela je da igra tenis sa šest leta i, takoreći, čim je osetila reket u ruci rodila se ljubav. Dejana je bila uvek prva na treninzima, pa su je, često, terali s terena jer joj nikada nije bilo dosta tenisa, igre, nadigravanja.
Bila je prvakinja države u uzrastima od 12, 14, 16, 18 godina, a profesionalnu karijeru započela je 2013. godine. Selektor Tatjana Ječmenica-Jevtić pratila je ovu devojku i njene nastupe, Dejana je pozvana u nacionalni tim i bila je deo ekipe 2017. u Talinu (Estonija) gde su naše devojke izborile pravo da se nadmeću za ulazak u Svetsku ”B” grupu, među 16 najboljih ekipa planete, a kao kruna dosadašnje karijere je poziv u Talin 2018. i mesto prvog reketa srpskog Fed kup tima. 
Dejana Radanović je skromna devojka, ali sa jasno postavljenim ciljevima. Ne zadovoljava se polovičnim uspesima. Želi da napreduje, usavršava se, stiče iskustvo i, što je najvažnije, ne sumnja da će uspeti. Zapravo, to je imperativ koji je sebi postavila još kao devojčica. Korak po korak, napredovala je i spremala za profesionlnu karijeru.
Ono što posebno impresionira kod ove devojke je sam pristup treningu i obavezama. Po rečima njenih trenera sa njom je lako i nadasve jednostavno raditi. Sluša sve, prosto upija svaku reč svojih trenera i zato i napreduje. I što je najvažnije, ni jednog trenutka nije zadovoljna svojom igrom. Stalno nalazi mane u svojoj igri i želi da ih se reši. Stoga njenim uspesima se ne nazire kraj. Posebno sada kada joj je krenulo. Jer, osvojenim trofejima podigla je sebi samopouzdanje, a ono je u ovom sportu izuzetno važno.
Stoga od ove devojke tek treba očekivati dobre vesti. 
 
Datum rođenja: 14. maj 1996. Zrenjanin
Prebivalište: Novi Sad, Srbija
Igra desnom rukom
WTA rang: singl 264
Visina:172 
Težina: 63
Profesionalac od 2013.