Danilovićeva: Novac od nagrade doniraću bolnici u Tiršovoj

Datum objave: 30.03.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Trostruka juniorska gren slem šampionka (Rolan Garos 2016, Vimbldon i US Open 2017), višestruka šampionka države i ponos Srbije, jedna od najperspektivnijih mladih igračica u svetu, koja u svojoj bogatoj kolekciji trofeja ima i tri profi titule (iako je na samom startu profi karijere) i skalpove nad prekaljenim WTA teniserkama (među kojima i 15. na svetu Letonkom Sevastovom, bivšom 7. teniserkom sveta Švajcarkinjom Šnider, ponovo je u žiži svetske teniske javnosti. NIS Fed kup reprezentativka Srbije, 17 –godišnja Olga Danilović iz dana u dan potvrđuje je rođeni šampion i borac, da je rođena za velika dela, koja su je uvek krasila, od kako je stupila na teniski teren, jer već od prvih takmičenja kao osmogodišnja devojčica znala je samo za pobede i šampionske pehare.
 
Nova potvrda njenog talenta, njene hrabrosti, njenih sportskih gena i nesvakidašnje sportske inteligencije, snage i predanosti tenisu, kao i zastavi pod kojom igra, Srbiji, je osvajanje nagrade „Hrabro srce“ koje dodeljuje Međunarodna teniska Federacija  za požrtvovanost i rezultate u Fed kup takmičenju.
Talin (Estonija) 7. februara 2018. sa Fed kup takmičenja (I grupa Evro-afričke zone) u kojoj se takmiči i selekcija Srbije, vest glasi: Danilovićeva debitovala za Fed kup tim Srbije u njenom (šampionskom) stilu, spasila meč loptu i donela Srbiji prvi poen protiv Bugarske. Dan kasnije Olga je ekspresno pobedila Gruzijku Šapatavu, zatim deklasirala i  15. na svetu Letonku Sevastovu 6:2, 6:4. Partije koje je Danilovićeva pružila ove godine u Talinu, u nacionalnom dresu, našoj najboljoj mladoj teniserki i najvećoj zvezdi u usponu donelo je nominaciju, a zatim i trijumf, za prestižnu nagradu Fed kupa „Heart Award“.  
 
Osvajanjem nagrade „Hrabro srce“ koja simbolizuje hrabrost, poseban kvalitet, ponos, strast, posvećenost timu, Danilovićeva je od ITF-a (Međunarodne teniske Federacije) osvojila 1000 dolara koje će donirati u humanitarne svrhe.
 
„Veoma sam počastvovana što sam izabrana i što mi je ukazano priznanje od strane ITF-a za ovu nagradu. Velika je privilegija imati priliku da predstavljaš svoju zemlju, da se boriš se za svoju zastavu. Kao i u juniorskim danima kada sam igrala za mlade selekcije naše zemlje, tako i sada u najjačem profi reprezentativnom takmičenju, dajem maksimum na terenu, borim se za pobedu Srbije, tako će uvek i biti. Želim da se zahvalim i mojim protivnicama za njihovo ferplej i sportsko ponašanje i želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Ova nagrada mi mnogo znači!  Novac od nagrade, koji mi uručuje ITF, doniraću Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu. Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju malih pacijenata“ zaključila je naša teniska heroina Olga Danilović.  
 
Datum rođenja: 23. januar 2001. godine, Beograd
Prebivalište: Beograd, Srbija
Igra levom rukom
ITF (juniorski rang): 9 (najbolji rang 5. mesto) 
WTA rang: 296. 
Visina: 183
Težina: 60