Bljesak Spremo u Nišu

Datum objave: 24.06.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Milana Spremo je teniserka velikog potencijala, ali igračica koja se još nije u potpunosti pokazala i dokazala. Proteklog vikenda uspešno je nastupila na fjučers turniru u Nišu koji se igrao na terenima TA Živković. Igrala je sve bolje što je turnir odmicao, da bi na kraju u finalu bila bolja od treće nositeljke, Slovakinje Čantal Sklamove – 6:2, 6:4.

. Bio je to treći turnir iz kategorije fjučersa koji je Milana osvojila u karijeri. Prethodna dva bila su u San Severu (2010.) i Brčkom (2013.).

"Zadovoljna sam, naravno, osvojenom titulom u Nišu. Došla je posle dužeg iščekivanja, ali najvažnije je da sam dobro igrala. Čini mi se da sam dostigla formu koju sam želela. Naravno, nikad nisam zadovoljna i sigurno je da ću nastojati da podižem formu i nastavim sa dobrim igrama".

Milana trenira na TK Crvena zvezda, s trenerom Davidom Savićem.

"Dobro radim, ali najvažnije je da budem zdrava, da me mimoiđu povrede. Jer, onda mogu da igram više turnira, a to onda povećava šanse za dobre rezultate i, naravno, napredovanje na WTA listi".

Što se tiče planova i ciljeva, Milana je tu veoma određena.

"Ne postavljkam sebi ciljeve, igram tenis iz zadovoljstva, pa ako dođu dobri rezultati onda je to super. U svakom slučaju, očekujem dosta u drugoj polovini godine, ali, rekoh, ciljeve ne postavljam sebi, a to znači da ću igrati bez opterećenja".

Možda je tako i najbolje za Milanu Spremo.