BILI DŽIN KING KUP - Selekcija Srbije u Meksiku bije važnu bitku

Datum objave: 09.11.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup selekcija (ex Fed kup) Srbije nalazi se u meksičkom gradu San Luis Potosi gde će 11. i 12. novembra 2022. odigrati meč plej ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe ovog najprestižnijeg timskog ženskog teniskog takmičenja.
 
Srbija je na megdan Meksikankama stigla još 4. novembra kako bi se naše devojke što bolje aklimatizovale i navikle na uslove u gradu koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1864 metara. Bili Džin King kup reprezentacija Meksika odlučila je da Srbiju ugosti na šljaci, na otvorenom i na visini koja nije ni malo laka za igru. Naše devojke će imati ispred sebe veliki zadatak, važnu bitku iz koje pobeda otvara vrata Svetske grupe.
 
Najbolju žensku tenisku seniorsku selekciju Srbije na takmičenju u Meksiku čine: Olga Danilović (152. na WTA listi u singlu), Natalija Stevanović (207), Lola Radivojević (381), Katarina Jokić (439), Katarina Kozarov (636), predvođene selektorom Dušanom Vemićem.
 
U sastavu domaćina nalaze se: Fernanda Kontreras Gomez (156. na WTA listi u singlu), Marsela Zakarijas (198), Renata Zarazua (299) i Džulijana Olmoš (7. u dublu na WTA listi), selektor je Agustin Moreno.
 
Žreb za susret Meksika i Srbije u San Luis Potosiju zakazan je za četvrtak kada će se znati ko u petak prvi izlazi na teren. Prvog dana takmičenja biće odigrana dva singl susreta, drugog dana prvi meč će odigrati prve table obe selekcije, zatim u drugom singlu druge table, na kraju sledi i dubl meč.
 
Reprezentacija Srbije ulazi u formu i prilagođava se uslovima u centralnom Meksiku, uslovima sa kakvim se do sada nikada nisu susrele.
 
“Na okupu smo već pet dana. Došli smo ranije, čak i dan ranije od naših rivalki jer smo znali da uslovi koji nas očekuju u San Luis Potosiju sa nadmorskom visinom od 1864 metra neće biti ni malo laki, kako za treninge, tako I same mečeve koji nas očekuju već za dva dana. Uslovi su dobri, vreme sunčano, bez prevelikog vetra i jako je prijatno za treninge. Pripreme teku po planu, bez greške, idemo korak po korak i tempiramo formu za petak kada nas očekuju prvi singlovi. Biće ovo težak meč, obe reprezentacije žarko žele ovu pobedu koja znači mnogo, koja pobedniku donosi meč u aprilu I priliku da se plasira u Svetsku grupu, meč koji poraženog vraća u zonsko takmičenje koje je uvek jako teško I mučno, iscrpljujuće i na kraju krajeva ma koliko da si jak na papiru prava je lutrija. Atmosfera je prava, timska, vredno se radi i pozitivno gledamo ka petku i suboti kada ćemo dati sve od sebe za pobedu. Olga će sigurno odigrati njen najbolji tenis za reprezentaciju, jer ona uvek igra 200 posto kada igra za tim, dace sve od sebe da olakša koleginicama iz tima da se dođe do željenih bodova protiv Meksika. Olga je sigurna za singl, dok su za drugi singl sve opcije moguće, odluku ću doneti pred žreb i verujem da će sastav koji bude izašao u bitku protiv našeg domaćina biti onaj pravi koji će doneti željeni trujumf” – istakao je selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Dušan Vemić.