Bezbolan poraz Srpkinja

Datum objave: 11.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Počelo je razigravanje za plasman u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Srbija je u grupi sa Holandijom i Austrijom, a sve tri reprezentacije su izborile plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu Bili Džin King kupa. Zato su se selektori odlučili da prošaraju sastave u duelu Srbije i Holandije (1:2), u delu takmičenja koji ne donosi ništa osim prestiža.
 
Srbija je upisala prvi poraz. Prva je na teren izašla Lola Radivojević, a rivalka joj je bila Eva Veder, 413. igračica sveta iz Holandije. Lola je ekspresno preslišala rivalku - 6:3, 6:2 i donela prednost Srbiji.
 
- Bila sam spremna za meč. Iskoristila sam svoju priliku da igram. Osećala sam se dobro na terenu. Protivnica je bila dobra. Igrala je prošle godine i grend slemove. Znala sam da moram da držim visok nivo i uspela sam u tome. Odlično sam servirala, upisala i 10 asova i zdržala sam konstantnost. Pokazala sam dobar tenis i zadovoljna sam i igrom i stavom koji sam imala i pobedom koju sam donela Srbiji - poručila je Lola Radivojević. 
 
Mia Ristić je pomalo ispražnjena izašla u drugom singlu na teren protiv Suzan Lamens, 164. igračicom planete i poklekla - 2:6, 4:6.
 
O pobedniku je odlučivao dubl. Nina Stojanović i Lola Radivojević su igrale protiv Suzan Lamens i Demi Šurs i izgubile - 1:6, 4:6.   Sutra Srbija igra protiv Austrije.
 
- Poraz od Holandije od 2:1. Radivojević je savladala Veder, Ristić je poražena od iskusne Lamens, a i dubl je poražen. I sutra igramo protiv reprezentacije Austrije. Još uvek postoji šansa da osvojim 1. mesto, koje bi nam donelo potencijalno bolju poziciju na BJK kup listi - kaže selektor Vemić.