Akcija “Sportom protiv nasilja” u Pirotu

Datum objave: 11.05.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

U  organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije ( TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta u Pirotu je održana akcija “Sportom protiv nasilja” . Na edukativan, zdrav i zabavan način oko 600 školaraca od prvog do osmog  razreda Osnovne škole „8. septembar“ u Pirotu upoznalo se sa teniskom čarolijom, a pozitivna energija, sreća i radost na licima dece i ovaj put dokazali su da sport i obrazovanje predstavljaju jedini i pravi put za pravilno odrastanje dece. 
 
Program “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece. NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ na ovaj način se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociju zdravog života i animiranja mladih talenata. 

U akciji  "Sportom protiv nasilja“ do sada je učestvovalo  više od 11000 đaka iz 19 gradova u Srbiji, a do početka letnjeg raspusta nastaviće se i u sledećim gradovima: 

Zrenjanin 13.05. OŠ  "9. maj", Kuršumlija 18.05. - OŠ "Drinka Pavlović", Bačka Palanka 20.05. - OŠ "Sveti Sava", slede: Aleksinac 25.05, Vršac 27.05, Bosilegrad 01.06, Požarevac 04.06, Vranje 11.06.