Akcija “Sportom protiv nasilja ” održana u Somboru

Datum objave: 18.02.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

 

U Osnovnoj školi „Bratstvo i Jedinstvo“ u Somboru danas je održana akcija “Sportom protiv nasilja” koju uspešno organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta.  NIS kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a, u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja aktivno se uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

 Od početka oktobra prošle godine, u ovoj  akciji učestvovalo je više od 9000 đaka iz 15 gradova u Srbiji. Program “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

 
Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Deci su, pored teniske obuke, uručeni pokloni koje je obezbedio NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a.

 U 2015 godini  akcija „Sportom protiv nasilja“ nastavlja se u gradovima  širom  Srbije,  a  u toku februara biće održana u Kanjiži 19.02.2015., i  Kosovskoj Mitrovici 25.02.2015.