Zimonjićeva 700. pobeda na ATP takmičenjima u dublu

Datum objave: 27.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji, najtrofejniji dubl igrač Srbije u istoriji, selektor igrač Dejvis kup tima naše zemlje Nenad Zimonjić ušao je u elitni klub "Top 10".

Na ATP turniru u Hamburgu Zimonjić je u paru sa Poljakom Marcinom Matkovskim ostvario pobedu nad argentinskim dublom Berloko - Švarcman 7:6, 7:6 u prvom kolu ovog takmičenja i time ostvario sopstvenu 700. pobedu u dublu na ATP takmičenjima, što je našeg asa uvelo u klub "Top 10".

Do sada je ukupno u istoriji bilo devet svetskih teniskih asova u dublu, koji su u svojim karijerama uspeli da zabeleže 700. i više pobeda na ATP turu. Briljantni Nenad je ovaj klub povećao i sada on nosi naziv "Top 10". Pored Zimonjića u klubu teniskih asova koji su došli do cifre od 700. pobeda na ATP takmičenjima su: Danijel Nestor, braća Brajan, Tod Vudbridž, Mark Novl. Maks Mirnjij, Leander Paes Šervud Stjuart i Jonas Bjorkman. 

Nenad Zimonjić je u dosadašnjoj karijeri osvojio 54 ATP titule, završni Masters u Londonu, dve gren slem titule u dublu na Vimbldonu. Osvojio je i pet gren slem trofeja u miks konkurenciji i odigrao četiri finala. Odigrao je 37 ATP finala. 

Za Dejvis kup tim Srbije odigrao je najviše susreta u istoriji naše reprezentacije, ukupno 54 i najviše godina nosi dres Srbije, ukupno 22.