Velika iskušenja čekaju četrnaestogodišnjake

Datum objave: 13.02.2013. // Kategorija: Vesti

 mladarepkatenis-004

Teniska reprezentacija Srbije, dečaci do 14 godina, otputovala je u Koređo (Italija) gde će igrati na finalnom turniru Vinter kupa, odnosno zimskog ekipnog prvenstva Evrope. Selektor Aleksandar Jerinkić poveo je proverenu trojku, Miomira Kecmanovića, Borisa Butuliju i Konstantina Kirovskog, igrače koji su u kvalifikacijama u Budimpešti igrali veoma dobro do finala. U tom poslednjem meču nisu odoleli sjanim vršnjacima iz Velike Britanije i pretrpeli su ubedljiv poraz.

Pored naše i selekcije Velike Britanije nastupiće još reprezentacije Rusije, Španije, Francuske, Belgije, Švajcarske i Turske. Po rečima selektora Jerinkića favoriti, uz tenisere Srbije su V. Britanija, Francuska, Španija i Rusija.

- Po nekim mojim saznanjima favoriti za osvajanje ovogodišnjeg Vinter kupa u kategoriji dečaka do 14 godina su četiri selekcije koje su u kvalifikacijama zauzele prva mesta, a to su reprezentacije Velike Britanije, Francuske, Španije i Rusije. Mada, konkurencija je prilično izjednačena i biće zaista veoma teško doći do finala, a onda i osvojiti titulu. U svakom slučaju, mi smo spremni, ekipa je dobro pripremljena i sa optimizmom odlazimo u Italiju gde ćemo pokušati da postignemo što bolji rezultat. Pripreme kako za kvalifikacioni turnir u Budimpešti, tako i za ovaj finalni u Italiji obavili smo na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu. Moram ponovo da izrazim svoje zadovoljstvo tretmanom koji su mladi teniseri dobili od strane TS Srbije. Sve je bilo maksimalno organizovano. Teniseri su bili u hotelu “Park” gde su imali smeštaj i ishranu, a da se ne bi gubilo vreme za odlazak na ručak, reprezentativci su obrok dobijali na terenima u “Impuls hali”. Dobar rad povlači za sobom i dobar uspeh, a na igračima je da se sada pokažu i dokažu – rekao je selektor Aleksandar Jerinkić pred odlazak za Italiju.