U Zrenjaninu održana akcija „Sportom protiv nasilja“

Datum objave: 20.05.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcija “Sportom protiv nasilja”, koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije (TSS) Ministarstvo prosvete , nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta, ovoga puta obišla je Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu.
Deca su kroz zabavu i druženje, uz pomoć stručnih trenera, imala priliku da nauče osnovna pravila tenisa.
Ova akcija sprovodi se po programu "Svetske teniske federacije" (International Tennis Federation ITF)- MINI TENIS koja je namenjena deci školskog uzrasta, a pored škole tenisa, njegov cilj je popularizacija sportskih vrednosti, kulture nenasilja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Pod sloganom "Budućnost na delu", kompanija NIS kao društveno odgovorna kompanija i višegodišnji sponzor TSS-a, aktivno je uključena u realizaciju akcije "Sportom protiv nasilja" sa ciljem promocije zdravog života i afirmacije mladih talenata

Svim učesnicima ove akcije nakon završetka, uručene su i specijalne medalje i diplome kao znak zahvalnosti na podršci i fer pleju .

Ovo je treća godina za redom da se akcija „Sportom protiv nasilja“ sprovodi u gradovima širom Srbije u kojoj je do sada učestvovalo više od 20.000 dece, a do kraja ove školske godine biće održana u Kikindi, Novom Bečeju, Kanjiži, Žitištu, Srbobranu, Nišu i Čačku