U finalu Ekipnih evropskih šampionata selekcije Srbije - do 16 juniorke i juniori do 18

Datum objave: 05.08.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Ekipna Letnja prvenstva Evrope u konkurencijama do 16 i 18 godina ušla su u finalnu fazu. 
Kvalifikacioni turniri održani su od 2. do 4. avgusta 2023. godine. 
Selekcije Srbije, juniorke do 16 i juniori do 18 uspešno su prošli kvalifikacione turnire i izborili plasman među osam najboljih na Starom kontinentu. 
 
U kvalifikacijama u konkurenciji juniorki do 16 godina koje su održane rumunskom mestu Bistrita Srbiju su predstavljale: Maša Janković, Teodora Kostović i Lana Virc, prevođene trenerom Slobodanom Rankovićem. U finalni turnir plasirale su se maksimalnim rezultatom, sa tri pobede (nad Gruzijom 3:0, Rumunijom 2:1 i Mađarskom 3:0). 
Finalno takmičenje na programu je od 7. do 9. avgusta u Češkoj (mesto Marianske Lazne). 
 
Selekcija Srbije u konkurenciji juniora do 18 godina koju su činili: Branko Đurić, Marko Maksimović, Saša Marković prevođeni trenerom Arsenijem Zlatanovićem odigrali su kvalifikacioni turnir u Slovačkim Pještanima i pobedama nad selekcijama Makedonije 3:0, Ukrajine 2:0 i porazom u finalu kvalifikacije Španije 0:2 zauzeli drugo mesto koje je obezbedilo finalni turnir koji je na programu od 7. do 9. avgusta u Francuskoj. 
 
Muška selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina kvalifikacioni turnir odigrala je u Latianu u Italiji u sastavu Ognjen Milić, Mihailo Nikić, Aleksa Oparnica, prevođeni trenerom Ladislavom Demeterom. Nisu uspeli da se plasiraju na finalni turnir. 
Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 18 godina kvalifikacioni turnir odigrala je u rumunskom mestu Arad, a naš tim činile su: Anja Stanović, Jelena Gojković i Anđela Lazarević, prevođene trenerom Milanom Spremo. Nisu uspele da se kvalifikuju na završni turnir.