Timovi Srbije putuju na kvalifikacije ekipnog prvenstva Evrope do 14

Datum objave: 24.06.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Juniorske selekcije Srbije u konkurenciji do 14 godina (devojčice i dečaci) putuju na kvalifikacione turnire Ekipnog prvenstva Evrope 2021. koji sa takmičarskim delom startuju 27. jula. 
Muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 godina u sastavu: Ognjen Milić, Ognjen Jagrović i Aleksa Oparnica, predvođeni saveznim trenerom Ivanom Gažom za plasman u glavni turnir Ekinpog EP boriće se u češkom mestu Veska. Prve dve ekipe iz grupe koja će se takmičiti u Češkoj finalni deo takmičenja odigraće u Španiji od 2. do 4. jula 2021. 
 
Ženska selekcija Srbije u sastavu: Dušica Popovski, Teodora Kostović i Stela Džimović, prevođene saveznim trenerom Nemanjom Ivićem kvalifikacije igraju u Ukrajini u gradu Rivna. Ukoliko naše devojčice obezbede jedno od prva dva mesta na ovom turniru u Rivni, sledi plasman u glavni turnir koji će biti odigran u Sanu Remu (Italija). 
 
Pripreme naših najboljih reprezentacija do 14 godina za odlazak na kvalifikacije za Ekipna prvenstva Starog kontinenta održane su u Beogradu od 21. do 23. juna, a na pripremama su pored igrača koji putuju na takmičenja bili i naši takođe veoma talentovani i sjajni junior Aleksandra Stevanović i Đorđe Dimitrijev. 
Pripremama je rukovodio glavni trener juniorskog tima Srbije Dragan Šerer.
 
Letnje Ekipno prvenstvo Evrope je ujedno i kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za 2021. godinu.