Teniski dragulj za budućnost -⁠ Branko Đurić

Datum objave: 28.11.2017. // Kategorija: Domaća scena
Srbija je dobila još jednog mladog igrača koji je izrastao u veliko asa na evropskoj sceni u svom uzrastu. Reč je o mladom reprezentativacu Srbije, 12- godišnji Branku Đuriću koji se prošle nedelje okitio duplom krunom na Tennis Europe takmičenju u konkurenciji do 12 godina koje je održano u Antaliji. 
U 2017. Branko Đurić je osvojio šest turnira u singlu: Belgrade Open,  Pirogovskiy Winter Cup 2017 (Rusija), Bellevue Cup 2017 (Ulcinj, Crna Gora), Bitola Open 2017 (Makedonija), Reduta Cup 2017 (Sofija, Bugarska), u dublu je takođe nanizao pet trofeja. Branko je bio i finalista prestižnog takmičenja u konkurenciji do 12 koje je održano u francuskom mestu Orej. 
 
„Sezona 2017. je za mene bila izuzetno uspešna, a svi rezultati koje sam ostvario sada su mi dodatni motiv i podstrek da nastavim da još više radim i kao uvek do sada verujem u sebe i svoje mogućnosti. Ambicije su mi velike i iako mi je 12 godina, tenis sam shvatio kao moj posao, životni poziv, znam da je taj put trnovit, ali to je ono što volim i tim putem ću ići do ostvarenja mojih snova koji su veliki“ – kaže izuzetno talentovani Đurić. 
 
Kakav je plan Đurića za 2018? 
„Ciljevi u narednoj godini su takmičenja i titule na turnirima u konkurenciji do 14 godina iz kalendara Tennis Europe I kategorije, da pokušam da pratim najbolje igrače koji su godinu dana stariji od mene. Ambicije uvijek najveće“. 
 
Kako su se poslednji rezultatski uspesi odrazili na njegovo samopouzdanje?
„Kao što znate,samopouzdanje se u tenisu dosta teško gradi, a veoma brzo ruši. Svakako, pobede i osvojeni turniri su nesto što moje samopouzdanje diže na još veći nivo“.
 
Kako i gde je Branko počeo da igra tenis, kakav je bio razvojni put, gde i sa kim sada radi?
„Tenis sam počeo da igram u Budvi i veoma rano sam krenuo sa turnirima. Već sa sedam godina takmičio sam se u konkurenciji do 12 godina. Tri puta sam bio šampion Crne Gore, osvojio Smrikva Bowl koji je jedan od najvećih turnira na svetu u konkurenciji do 10 godina. Sa 10 godina osvajao sam utešne turnire Tennis Europe do 12 godina, osvojio sam i Prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina. Moj glavni trener je moj otac Nenad sa kojim sam i napravio sve ove uspehe do sada. Kada sam u rodnoj Budvi radim sa tatom, a kada sam u Beogradu treniram u Teniskom savezu Srbije gde treninzima rukovodi Renco Furlan. Kad nisam na TSS terenima radim sa Dejanom Vukojičićem sa kojim sarađujem od moje osme godine. Trenutno sam na maloj pauzi, posle takmičenja u Antaliji, završavam obaveze u školi, a onda se okrećem pripremama za Dvoransko prvenstvo Srbije za 2018. koje će biti održano u Kruševcu“ – zaključio je Đurić. 
 
Branko Đurić rođen je 10. februara 2005. godine u Budvi. Dečak izuzetnog talenta iznenadio je stručnjake svojom fizičkom izdržljivošću, ali još više mentalnom snagom. Za neverovati je sa kakvom upornošću i snagom volje, pre svega, ovaj dečak tempom melje svoje protivnike. Branko je redak dragi kamen srpskog tenisa u koji vredi ulagati. Posle rezultata u Antaliji Đurić će sa mnogo više samopouzdanja, a to znači i uspeha, nastaviti karijeru i dočekati Državni šampionat u Kruševcu gde je već osvajao trofeje, znači biće to povratak na mesto uspeha.