Srpkinje idu na megdan Belgijankama

Datum objave: 17.07.2011. // Kategorija: Vesti


Održan žreb za Fed kup by BNP Paribas za 2012. godinu

 zreb_reprezentacija_Srbije5

 

Žreb za Fed kup 2012. by BNP Paribas održan je u nedelju 17. jula u Kobeu - Japan, na terenu odmah posle završetka plej ofa meč Fed kupa Svetske grupe II   između Japana i Argentine u kome je pobedu odneo Japan 4:0.

Žreb je odredio protivnike prvog kola Svetske grupe i Svetske grupe II za 2012.  koji je na programu 4. i 5. februara 2012.

Fed kup selekcija Srbije voljom žreb u prvom kolu Svetske grupe I u 2012. sastaće se sa reprezentacijom Belgije koja će biti domaćin ovog susreta.


- Zadovoljan sam žrebom. Nijedan tim u Svetskoj I grupi ni nije loš, ali bolje je igrati protiv Belgije nego Rusije koja je bila najteža moguća opcija, kako zbog jačine tima koji imaju, tako i zbog toga što bi morali da gostujemo ruskinjama, verovatno u Moskvi na -30 stepeni, odmah posle Otvorenog prvenstva Australije gde se igra na izuzetno visokim vremenskim temperaturama i napolju. Puno toga će zavisiti od toga  ko će nastupiti za repentaciju Belgije, da li će u njihovom timu biti Klajsters, svakako nisu lak protivnik, ali nema lakih protivnika u Svetskoj grupi. Nadam se da će naše devojke biti zdrave i u formi, ima još puno vremena do meča i rano je prognozirati bilo šta. Uvid u formu igračica će biti tokom turnira u Australiji. Mi ćemo kao i do sada gledati da se što bolje pripremimo za meč i da damo sve od sebe za pobedu - rekao je selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš.

- Smatram da smo izvukli dobar žreb za prvo kolo Svetske I grupe za 2012. godinu, koje je ujedno četvrtfinale ovog takmičenja, mada kada je Fed kup takmičenje u pitanju tu nema favorita. Mi imamo izuzetno jak sastav, mislim da smo jedna od najboljih reprezentacija u svetu, samo da igramo u najjačem sastavu, a to se podrazumeva da smo zdrave u trenutku kada se bude igrao meč. Bićemo spremne i idemo ka ostvarenju našeg cilja, a to je titula! - rekla je Jelena Janković.

- Na ovom nivou takmičenja, u Svetskoj grupi I, nema lakih žrebova. Pre nego što je održan žreb, mislila sam da je Rusija tim koji želimo da izbegnemo. Ali, ako Kim [Klajsters] igra, Belgija je verovatno najjača reprezentacija - rekla je Ana Ivanović.

- Bilo koga da smo izvukli ne bi nam bilo lako. Najbitnije je to što smo mi u punom sastavu i to me čini jako srećnom. Belgija svakako nije lak protivnik. Jedina njihova prednost je možda to što se igra u Belgiji. Videćemo šta će biti, ali mi smo spremni - rekla je Bojana Jovanovski.

 

- Mislim da Belgija nije najslabiji tim, koji smo mogli da izvučemo, ali u svakom slučaju nema slabih timova u Svetskoj grupi, svi su jaki i svi su tu sa istom željom, da osvoje titulu. To je i deviza našeg tima, naš cilj kome smo maksimalno predane. Sada je rano nešto govoriti i prognozirati o samom meču sa Belgijankama,
još se ne zna ko će igrati sa njihove strane i to se može promeniti dan pred meč. Ali kao i što će verovatno ceo ostatak našeg tima reći, da imamo izuzetno jak tim i da ako zdravlje i sve ostalo posluži igračice, da se sve četiri okupimo, možemo i do titule. Imali smo dug put do Svetske grupe i mislim da sada treba dati sve od sebe da iskoristimo ovu šansu na najbolji mogući način, a to je pre svega da budemo potpuno spremne za susret sa Belgijom. Kod mene dosta toga može da se promeni do februara, ali mislim da je najvažnije da ove godine steknem sigurnost i što više iskustva, popravim moj singl ranking i uđem u taj meč da samopouzdanjem i verom u sebe - rekla je Aleksandra Krunić.
 

Prvo kolo Svetska grupa I Fed cup 2012 -

Rusija - Španija

Belgija - Srbija

Italija - Ukrajina

Nemačka  - Češka