PRODUŽENA SARADNJA TSS I IMG AKADEMIJE BOLITIJERI

Datum objave: 13.06.2011. // Kategorija: Vesti

 

Predsednik TSS Slobodan Živojinović je istakao sa velikim zadovoljstvom da je počela realizacija onoga što je zacrtano kao prioritet u radu naše kuće tenisa.

- Ono što smo obećali pred izbore to smo počeli da ostvarujemo, a to je edukacija i produžetak saradnje sa jednom od najjačih teniskih institucija - Bolitijerijevom akademijom. Uz to, naš cilj je jačanje finansijske situacije u Savezu, kao i rad sa našim trenerima, kako bi se se postavili identični standardi u obuci. Teniski savez Srbije je dobio na privremeno korišćenje tenisku halu na Novom Beogradu, a uskoro, ja se nadam do kraja ove godine, da će biti završeni svi tehnički radovi kako bi se krenulo sa izgradnjom Nacionalnog teniskog centra. Iskreno se nadamo da ćemo 2012. godine dobiti taj dugo očekivani i željeni centar u kome će najmlađi i najtalentovaniji teniseri Srbije imati maksimalne uslove za rad i napredovanje.

Direktor TS Srbije Dušan Orlandić podvukao je da je iskustvo iz prethodnog perioda u okviru saradnje našeg saveza i teniske akademije Bolitijeri dalo za pravo da je učinjen veliki korak u podizanju kvaliteta rada sa našim najtalentovanijim mladim teniserima.

-Posle dve godine veoma uspešne saradnje došli smo do obostranog zaključka da je ovaj ugovor jednostavno morao da se obnovi. Jer, to je u interesu kako Saveza tako i ove talentovane dece koja pravi prve značajne korake u ovom sportu. Stručnjaci sa Akademije izradili su poseban program analize koja obuhvata više segmenata igre i taj program će, zapravo, biti neka vrsta koncepta po kome će naši treneri raditi sa najtalentovanijom decom. Mi imamo talente, Bolitijeri iskustvo. To smo želeli da spojimo, ali ne da naša deca odlaze na Floridu, već da oprobanu i dokazanu tehnologiju akademije Bolitijeri primenimo kod nas, u našim uslovima- rekao je Orlandić.

Džozef Lambert sa Bolitijerijeve Akademije objasnio je način na koji će se raditi sada i u budućnosti, tim što je naglasio da Bolitijerijeva Akademija povratno dobija saznanja kako se radi u Srbiji koja je postala svetska velesila u tenisu.

- Ja dolazim u Srbiju drugi put i jako sam zadovoljan onim što sam video i što smo zajedno učinili u ovom periodu, počeo je svoju priču Džozef Lambert. - Izuzetno sam vezan za Srbiju, jer sam, moram da kažem, i ja ovde učio i naučio nešto od vas. Želeo sam prvo da vidim šta mi možemo da ponudimo trenerima i igračima, a onda da steknemo nova iskustva kroz nove izazove. Od vas želimo da naučimo selektivni program i način na koji se regrutuju mladi i talentovani igrači. Radeći u ovoj sredini stekli smo nova iskustva, upoznali nove dimenzije, rečju, došli smo u jedinstvenu priliku da naučimo neke stvari o radu sa teniserima od zemlje koja ima toliko svetskih asova. Akademija želi da stvori još vrhunskih tenisera iz Srbije i siguran sam da ćemo, zajedno, ostvariti taj zajednički cilj.

Gibson Čejs, je pojasnio taj novi program s kojim akademija Bolitijeri želi da promoviše nov način rada.

-Želimo jasno da odvojimo tehniku od stila igre. To ni u kom slučaju nije isto. Tehnika podrazumeva neke stvari u igri koje se moraju ispoštovati. Koristimo video analizu za tehniku i taktiku, kao i mentalni način razmišljanja u toku mečeva koji uključuje i emocije. To je složen sistem u kome teniseri unapređuju svoju igru, pristup i ponašanje u toku meča.

TSS_03

Predstavnik IMG za Srbiju, Zlatko Milačić naglasio je da zajednički cilj Teniskog saveza i Akademije Bolitijeri pruža znatnu pomoć razvoju tenisa u našoj zemlji.

- Treneri su tu i počinju da rade.Naša pomoć odnosi se na talentovane igrače, roditelje i trenere u Srbiji. Ovo je tranzicioni proces što se tiče unapređenja rada i kvaliteta naših usluga. Mnogo talentovane dece je prošlo kroz Akademiju na Floridi, a taj broj se povećava kada su termini onih najpoznatijih juniorskih turnira kao što su Edi Her i Oranž bol. I upravo za vreme tih turnira i poseta Bolitijerijevoj Akademiji nastala je ideja o saradnji i pomoći. Vodilja ovog projekta je da se što pre i što jednostavnije unapredi igra talentovane dece iz Srbije.

Finansijska pomoć neophodna je Savezu radi ostvarivanja programa. Ohrabruje da sve više privrednih subjekata prepoznaje ono što TSS želi da uradi. Stoga raduje i nova saradnja jedne od najvećih mlekara u Srbiji koja je rešila da sponzoriše juniorski program Saveza.

- Tenis je sport koji promoviše zdrav život, koji usmerava mlade na bavljenje sportom, a to su ciljevi i naše kompanije. Stoga je“IMLEK” prepoznao u TS Srbije pravog partnera i naše je posebno zadovoljstvo da pomognemo deci da se bave sportom i tenisom -rekla je PR ove kompanije Nevena Veselinović.