Počinje Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina

Datum objave: 19.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Jaka konkurencija najavljuje izuzetne partije 
 
Na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu (Tadeuša Košćuška 63a) od 20. maja mladi teniseri Srbije boriće se na Letnjem prvenstvu u konkurenciji do 16 godina, devojčice i dečaci. 
Sam pogled na prijavu za ovo takmičenje govori da je ovo jedan od najjačih turnira u ovoj konkurenciji u poslednjih deset godina kod nas. 
Kod devojčica na listi prijavljenih nalaze se Elena Milovanović koja će biti postavljena za prvog nosioca, Mihaela Đaković aktuelni šampion Srbije (Dvoransko prvenstvo do 16 za 2017), Emilija Kojčić, Anđela Jocović, kao i devojčice koje su do sada naizale sjajne rezultate: Iva Pantović, Ksenija Tmušić, Andrea Mrvić, Ana Vilček i mnoge druge. 
Kod dečaka mesto prvog nosioca pripada Juhasu Kristianu, sledi Viktor Jović, Vanja Dobrnjac, Stefan Spasojević, Obradović Dušan...kao i aktuelni šampion Srbije (Dvoransko prvenstvo do 16 za 2017) Hamad Međedović. 
U subotu i nedelju (20. i 21. maj 2017) na programu su kvalifikacije za Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina. Od ponedeljka kreću takmičenja u glavnim žrebovima. 
Jedno je sigurno, a to je da sjajne partije, uzbuđenja, radosti, rezultatske tuge, viteške borbe neće izostati, a to nam garantuju mlade nade juniorskog tenisa u Srbiji.