Pobede srpskih juniora - kvalifikacije ekipna EP do 12

Datum objave: 23.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Pobede se nižu, juniorske selekcije Srbije do 12 godina (devojčice i dečaci) plove ka polufinalu kvalifikacija za Ekipna evropska prvenstva. 
Ženska reprezentacija Srbije u sastavu: Dušica Popovski, Luna Vujović, Anastasija Čolović, predvođene saveznim trenerom Branislavom Janković  takmiči se u Karlovcu (Hrvatska). U prvom kolu grupne faze Srbija je savladala tim Ukrajine 2:1, drugog dana takmičenja naš tim je pobedio selekciju Slovenije 3:0. Sledi susret sa ekipnom BiH koji je zakazan za 24. jul 2021. 
Pored naših devojaka na ovom kvalifikacionom turniru za prolaz u finale boriće se ekipe: Hrvatske, Belgija, BiH, Rusija, Slovenija, Ukrajina i Letonija. 
 
Muška selekcija Srbije u sastavu: Pavle Stojiljković, Andrej Marković, Filip Đokić, predvođeni saveznim trenerom Veljkom Barjaktarevićem takmiči se u Sloboziji (Rumunija). U prvom kolu Srbija je u okviru grupne faze izgubila od ekipe Bugarske 0:3, drugog dana naši dečaci su savladali tim Gruzije 3:0, sledi okršaj sa selekcijom Belorusije. 
 Pored Srbije za plasman u finale na ovom kvalifikacionom turniru boriće se timovi: Belorusije, Bugarske, Gruzije, Mađarske, Rumunije, Rusije i Španije. 
Prva dva tima iz kvalifikacija putuju na finalne turnire koji su zakazani za period od 5. do 8. avgusta 2021.