Održan ženski fjučers "VRNJAČKA BANJA OPEN 2018"

Datum objave: 28.08.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na terenima Sportskog centra "Karović" od 18.08.2018. do 26.08.2018, šestu godinu za redom održan je ženski fjučers "VRNJAČKA BANJA OPEN 2018".  I ove godine generalni pokrovitelj turnira je bila je Opština Vrnjačka Banja. 
Na turniru je u kvalifikacijama učestvovalo 55 igračica i još 24 u glavnom turniru iz 16 država sa tri kontinenta (Čile, Japan, Australija...) Prvi nosilac turnira bila je 354. igračica na WTA listi Ruskinja Amina Anshba. 
U finalu dubla u borbi za titulu našle su se Ana Makhorkina (RUS) i Miriana Tona (ITA) protiv Joelle Lillz Sophie Steur (GER) i Julzette Maria Josephine Steur (GER). Meč je sudio Nikola Stevović, a pobedu su izvojevale sestre iz Nemačke rezultatom 6:2,6:3. 
U finalu singla sastale su se prvi nosilac Amina Anshba (RUS) i četvrti nosilac Draginja Vuković (SRB). Prvi put od kada se organizuje ovaj profesionalni turnir osvojila ga je jedna srpkinja. Draginja je pobedila Aminu 6:2,6:4. Meč je sudila Kristina Vučenov Maletaški. 
Turnir je protekao u prijatnoj atmosveri. Sve igračice odlazile su sa osmehom čak i posle poraza, jer po njihovim rečima ni na jednom profesionalnom turniru se ne osećaju ovako dobrodošlo i sa domaćinskim prijemom kao u Vrnjačkoj Banji.
                                         Pobednicama su pehare uručili predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović i predsednik Teniskog saveza Srbije Mr Mirko Petrović. 
Supervizor turnira bio je Vuk Nikolić koga je poslednja tri dana nasledio Stefan Čukić, kome je ovo bio prvi profesionalni turnir sa funkcijom supervizora.
Organizaciju turnira novčano je pomogao i Teniski savez Srbije. Oficijalni hotel turnira bio je renovirani hotel "Fontana",čijom uslugom i kvalitetom su bili prezadovoljni svi,kako učesnice turnira tako i sudije. Zvanična voda turnira bila je "VRNJAČKO VRELO",koja je obezbedila vodu za sve učesnice turnira.