ODRŽAN ŽREB ZA MEČ FED KUPA PLEJ OFA SVETSKE GRUPE B RUMUNIJA – SRBIJA

Datum objave: 18.04.2014. // Kategorija: Vesti

Susret otvaraju Ivanović i Kirstea 

zreb1

U hotelu Interkontinental u Bukureštu danas (18.04.2014) održan je žreb za meč plej ofa Svetske grupe B Fed kup takmičenja u kome će se sastati selekcije Rumunije i Srbije.

zreb3

NIS Fed kup tim Srbije boriće se za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kup takmičenja (19. i 20. april 2014) na centralnom terenu Arnele tenis centra protiv domaćina, ekipe Rumunije, a susret će voljom žreba u subotu u od 12 časova po lokalnom vremenu (11 po srednje-evropskom kome pripada i Srbija) otvoriti prvi reket srpske selekcije Ana Ivanović i drugi reket Rumunije Sorana Kirstea, dok će u drugom singlu dana snage odmeriti Simona Halep i Bojana Jovanovski.

Selektor NIS Fed kuo reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je nakon žreba da naš tim očekuje težak duel sa Rumunijom, ali da verujemo u pobedu. 

"Daćemo sve od sebe, iako će biti izuzetno težak duel. Podržaćemo devojke i mislim da imamo dobre šanse da prođemo. Prethodne dane smo iskoristili da se dobro pripremimo na podlogu i uslove, koji su zaista sjajni".


zreb5

Prvi dan takmičenja (19. april) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 12.00

časova po lokalnom vremenu (u 11 po srednje-evropskom kome pripada i Srbija), drugi odmah po završetku prvog

Sorana Kirstea – Ana Ivanović

Simona Halep – Bojana Jovanovski

zreb9

"Mogu da kažem da smo očekivali ovakvu postavku Rumunki i nismo ni malo iznenađeni. Postoji opcija da uz lekarsko opravdanje zamene tim u nedelju, a da li će se to desiti, videćemo... Mislim da neće menjati prvu igračicu (Halepovu), a ono što je moguće da umesto Kirstee zaigra Nikolesku, mada ćemo se mi svakako spremiti za to. Neće nas iznenaditi", rekao je Vraneš.

 

zreb8

Drugi dan takmičenja (20. april) igraju se dva singl meča i dubl. Prvi singl

počinje u 12.00 časova (11 po srednje-evropskom kome pripada i Srbija), posle kojeg sledi drugi singl i na kraju dubl meč

Simona Halep – Ana Ivanović

Sorana Kirstea – Bojana Jovanovski

Dubl: Nikolesku, Begu – Jakšić, Stojanović

Prvi reket tima Srbije Ana Ivanović, 12. teniserka na WTA listi, je ocenila da je žreb povoljan za Srbiju i dodala da ekipa treba da se koncetriše na svoju igru.

"Mislim da nam žreb odgovara, pošto sam se ja nadala da ću igrati prva, a Bojana je želela da druga izađe na teren. Kirstea i ja se poznajemo dosta dobro... Biće dosta emocija, s obzirom da je ovo FED kup. Imamo dobar tim i još će selektor biti uz nas. Bitno je da se fokusiram na svoju igru i da odradim meč na najvišem mogućem nivou"- rekla je Ivanovićeva.

Bojana Jovanovski istakla je da je zadovoljna žrebom baraža za popunu Svetske grupe II Fed kupa.

"Zadovoljna sam današnjim žrebom. Priželjkivala sam da igram drugi meč, jer ne volim da igram prve. Ovo će mi biti drugi put da igram protiv Simone Halep, za koju mislim da je dosta napredovala od našeg poslednjeg duela od pre tre, četiri godine na Vimbldonu. Ona je veoma težak protivnik... Ima jako dobre rezultate prethodne i ove gdoine, ali ja verujem u sebe. Pozitivna sam i verujemo u pobedu"- dodala je Bojana.

"Imala sam dovoljno vremena da se priviknem, kao i da probam podlogu i teren. Teren je super za ovo doba godine. Zadnjih dana nas je kiša ometala, ali mislim da ću da biti spremna za vikend da dobro odigram“ - zaključila je Jovanovski.


zreb10

zreb2

„Atmosfera u timu je fantastična, svi sve sjajno slažemo, to je ono na šta isto računamo u ovom meču, sloga i pozitivna energija. Trenirali smo i teren je odličan, za ovo doba godine šljaka je odlično spremljena, uslovi su malo teži zbog vetra, kiše, hladnoće, ali isti su uslovi i za nas i njih, ali ne sumnajm da ćemo uspeti da se adaptiramo. Vrlo sam srećna i počastvovana što sam u ovom timu i uvek je najlepši osećaj igrati za svoju zemlju i nositi boje svoje države, ne osećam to kao veliku odgovornost, stvarno uživam u svemu ovome i čast mi je što branim grb svoje zemlje, ako dobijem priliku da igram daću sve od sebe i verujem u pobedu ovog tima“ – zaključila je mlada zvezda srpskog tenisa Jovana Jakšić.

 

Podloga: Clay, Outdoor

Vrsta loptica: Wilson US Open