Novak Đoković neće učestvovati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju

Datum objave: 29.12.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolji teniser Srbije, Novak Đoković neće učestvovati na egzibicionom turniru Mubadala World Tennis Classic u Abu Dabiju, jer je proteklih par dana osetio bolove u laktu. Posle saveta lekarskog tima doneta je odluka da propusti ovo takmičenje.
Novak od 6. jula 2017. nije odigrao ni jedan meč zbog povrede lakta zbog koje se odlučio na dugu pauzu kako bi se povreda sanirala.
 
"Izuzetno sam razočaran što sam prinuđen da se povučem sa turnira u Abu Dabiju. Nažalost, u poslednjih par dana ponovo mi se javio bol u laktu i nakon pregleda lekari su me savetovali da ništa ne rizikujem, da bi trebalo da propustim ovo takmičenje, i da odmah nastavim sa terapijama. Veoma sam tužan jer sam željno čekao da ponovo počnem da igram zvanične mečeve. Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dabiju, gde volim da učestvujem. Ostaje da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što pre mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam.
Sve ovo može da utiče i na početak sezone i plan turnira koji sam napravio, ali odluka će biti doneta narednih dana" - rekao je vlasnik 12 gren slem trofeja, najbolji teniser Srbije u istoriji, Novak Đoković.