NIS Fed kup tim Srbije krenuo sa pripremama za meč sa Belgijom

Datum objave: 12.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Fed kup tim Srbije ugostiće u plej of meču Svetske grupe B selekciju Belgije 16. i 17. aprila 2016. godine u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu na šljaci. 
Devojke su pod dirigentskom palicom selektora Tatjane Ječmenice-Jevtić počele sa pripremama. Na terenu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ prvi trening su odradile: Aleksandra Krunic, Nina Stojanović i Olga Danilović. 
"Vratila sam se iz SAD i još se privikavam na vremensku razliku. Danas smo prvi put trenirale, teren je mekši, nedavno je stavljena šljaka, ali nadam se da će do subote da se slegne. Trenirala sam sa Ninom Stojanović, sve igračice se vraćaju sa turneje po SAD i nadam se da ćemo što pre okupiti, da se ubacimo u timsku atmosferu do početka duela. Za njih će igrati Janina Vikmajer i Kirsten Flipkens. Protiv Vikmajer sam igrala, a sa Flipkens sam samo trenirala, one su različite igračice i moraću da se pripremam za dva različita stila. Vikmajer je udaračica, a Flipkens gradi igru sa slajsom i izlazi na mrežu. Imaću mnogo posla što se tiče taktike, ali moj zadatak je da odigram maksimalno i videćemo za šta će to biti dovoljno" kaže Krunićeva.
Jelena Janković je pod terapijom, dok Jovana Jakšić u Beograd sleće u sredu kada će imati prvi trening. 
"Zadovoljna sam s obzirom da je prvi trening. Jelena Janković, lekar i fizioterpeuti rade sve da je osposobe da igra. Očekujemo da će iz dana u dan biti sve bolje" - rekla je selektor Ječmenica-Jevtić.

Tim Belgije takođe u Beograd stiže u sredu, kada će prvi put stati na teren u ex Pionir dvorani.

Srbija je voljom žreba koji je održan u februaru 2016. za protivnika izvukla selekciju Belgije, sa kojom smo se poslednji put sastali u februaru 2012. Tada su belgijanci bili domaćini u mestu Šarola, a Srbija je pobedila 3:2.

NIS Fed kup tim Srbije u dvorani "Aleksandar Nikolić" boriće se za opstanak u Svetskoj grupi B.

Datum: 16-17 Apr 2016
Mesto: Hala Aleksandar Nikolić (Hala Pionir), Beograd, Srbija
Vreme: Dan 1- 13h00; Dan 2 - 13h00
Podloga: Šljaka (crvena šljaka), u dvorani
Loptice: Babolat French Open Roland-Garros
Cena: 350 din. (dnevna), 700 din. (komplet za oba dana)