LOLA RADIVOJEVIĆ DOMINIRALA U ŠVEDSKOM NORĆEPINGU

Datum objave: 03.12.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Lepa vest je stigla u Niš. Tokom vikenda je u Švedskoj u Norćepingu završen međunarodni turnir iz serije Tennis Europe Junior Tour 2018 za teniserke do 14 godina. Turnir je protekao u znaku teniserke Teniske akademije Živković (TAŽ) Lole Radivojević, reprezentativke naše zemlje. Lola je tokom čitavog turnira bila dominantna i u Niš se vraća kao šampionka singla i vicešampionka dubla. U finalu je bila bolja od francuske teniserke Meli Monfis sa ubedljivih 2:0 u setovima (6/2, 6/0). Meli je rođena sestra tenisera Gaela Monfisa. Sve ovo dovoljno govori o formi i spremnosti niške teniserke koja nastavlja šampionski niz. Teniserka niške akademije je igrala i finale dubla, od nje i Poljakinje Kamile Poplavske su bile bolje Darija Gorska i Malvina Rovinska iz Poljske sa 2:0 (1/6, 2/6).
 
„Fenomenalna nedelja za mene, igrala sam svoju igru i zasluženo stigla do dva finala. Ova šampionska titula na ovako jakom turniru će mi biti dodatna motivacija da nastavim sa hrabrim partijama i naredne godine.“ – rekla je Lola Radivojević tokom ceremonije dodele pehara.
 
Tokom vikenda je Teniska akademija Živković postigla zapažene rezultate i na regionalnoj sceni. Anja Stanković (TAŽ) i Mateja Milošević (TAŽ) su osvojili drugo mesto na Prvenstvu Teniskog saveza istočne Srbije do 14 godina. Treće mesto na pomenutom turniru je zauzela Natalija Nikolić (TAŽ).