“Put oko sveta za 190 dana sa Lunom i Dušicom”

Datum objave: 24.07.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Sačuvaj datum - 14. avgust 2023.7.24
 
Istorijiskim uspehom srpskog ženskog tenisa u konkurenciji devojčica do 14 godina, u režiji Lune Vujović i Dušice Popovski, osvajanjem zlatne i srebrne medalje u svesrpskom finalu Evropskog pojedinačnog prvenstva u češkom Mostu, nije završeno ovogodišnje takmičarsko putovanje novog žensog talasa u prvoj godini novog veka srpskog tenisa. Pred njima je izazov i Svetskog ekipnog prvenstva u češkom Prostejovu od 7. do 12. avgusta.
 
Tako će Luna i Dušica da zaokruže punih 190 dana putovanja oko sveta 2023. godine, od Turske i prvih kvalifikacija koje su osojile početkom februara zajedno sa Andreom Lolom Popović, a nastavile bronzom na ekipnom zimskom EP u češkom Rakovniku.  I onda j došao jul mesec.
 
Počelo je trijumfalno na kvalifikacijama za ekipno EP u Rumuniji, a nastavljeno ekipnim srebrom sa Enom Ilić kao trećim članom tima u Italiji. Usledila je selidba na Vimbldon do 14 godina, gde je Dušica igrala u polufinalu, a Luna osvojila trofej. Na krilima sjajnih igara julske čarolije zaokružene su sverspkim finalom u Mostu, zlatom i srebrom, a sve pod trenerskom palicom Silvije Hegediš.
 
Ali, raspoed je takav da odmora nema. Odmah je započeta operacija ekipno Svetsko prvenstvo u Prostejovu, a mlade srpske zvezde obećale su po povratku iz Mosta da će ponovo pokušati da obraduju naciju.
 
Na aerodromu Beograd, u kasnim noćnim satima, dočekala ih je delegacija Teniskog saveza Srbije koju su činili predsednik UO TSS Mirko Petrović, generalni direktor Dušan Orlandić, sportski direktor Aleksandar Bolić i tim menadžer Viktor Bubanj. Slavljeničku atmosferu uveličala je i srpska reprezentativka Lola Radivojević.
 
Zbog predstojećih obaveza molimo Vas da sačuvate datum, 14. avgust i da posle Svetskog prvenstva upoznate novi talas ženske reprezentacije, koji nagoveštava sjajan novi vek srpskog tenisa.
 
Teniski savez Srbije