Lani i Pavlu dubl trofej u Prokuplju (Tennis Europe do 12)

Datum objave: 06.05.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Topličanin u Prokuplju održan je Tennis Europe turnir u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake. 

Od predstavnika Srbije treća mesta u konkurenciji dečaka u singlu zauzeli su Andrija Sadžaković koji je u polufinalu zaustavljen od Vladimira Conkova 1:6, 4:6 i Miroslav Barjaktarović koji je u borbi za plasman u finale izgubio od Rusa Danila Valtera 1:6, 0:6. 

Utešni turnir u singlu kod dečaka osvojio je teniser Srbije Pavle Stojiljković savladavši u finalu zemljaka Nikolu Stefanovića 6:1, 6:2. 

Treće mesto kod devojčica u singlu zauzela je teniserka Srbije Lana Agbaba koja je u polufinalu zaustavljena od kineskinje Ksinran Sun 0:6, 2:6. 

U konkurenciji dublova šampionski trofeji otišli su u ruke predstavnika Srbije. Kod devojčica pobedu je odnela naša Lana Agbaba u paru sa predstavnicom BiH Teom Kovačević pobedviši u finalu makedonski par  Mitevska, Nikolovska 7:6(2), 6:1. 

Nakon trofej u singlu utešnog takmičenja Pavle Stojiljković osvojio je i dubl pehar na Tennis Europe turniru u Prokuplju. On je u paru sa Rumunom Lukas Aleksandrom Milošem u borbi za tron savladao dubl Butković, Kvist (BiH,DEN) 6:0, 6:3.