Kristini Miletić dupla kruna Zenica Opena

Datum objave: 10.05.2014. // Kategorija: Vesti

Kristina_Miletic_Zenica_Open

Reprezentativka Srbije u konkurenciji do 16 godina Kristina Miletić, briljirala je protekle nedelje na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 16 koji je održan u Zenici (BiH). Miletićeva je nastavila put ka svetskim teniskim visinama osvajanjem još jednog evropskog turnira, šestog po redu u svojoj karijeri, ovoga puta na Zenica Openu. Ova 15-godišnja teniserka je potvrdila klasu osvajanjem duple krune i u singlu i u dublu. U dublu joj je partner bila Olga Danilović, saigrač iz reprezentacije.

Kao prvi nosilac Miletićeva je na putu do trona u singlu izgubila samo jedan set ( u polufinalu protiv ruskinje Ušakove), dok je u samoj borbi za trofej savladala predstavnicu BiH Nefisu Berberović 7:6(8), 6:1. Inace Kristina je osvajač i prošlogodišnjih državnih prvenstava u Srbiji (konkurencija do 16) i pet evropskih titula. U finalu dubla Zenica Opena Miletićeva i Danilovićeva su nadigrale ruski par Ušakova – Jakšina 6:3, 6:2. 
U singl konkunreciji Zenica Opena igrala je i mlada teniserka Srbije, 13 - godišnja Olga Danilović koja je zaustavljena u polufinalu od Berberovićeve 0:6, 4:6.