Kod devojaka počelo iznenađenjima

Datum objave: 27.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS Dvoransko prvenstvo Srbije za seniore i seniorke


Na NIS dvoranskom prvenstvu Srbije u seniorskoj konkurenciji, na terenima Impuls hale na Novom Beogradu, počeo je glavni turnir i za devojke. Turnirski dueli postaju sve zanimljiviji i žešći kod muškaraca, a Nikola Vidović, iako na početku četvrte decenije i dalje je noćna mora za znatno mlađe tenisere. Nikola, koji radi kao trener u TS Srbije, plasirao se u četvrtfinale posle velike borbe. Ovoga puta bio je bolji od Luke Ilića u dva seta – 6:3, 7:6(5).

I drugi nepostavljeni teniser, najbolji junior Srbije Nikola Milojević, koji na turniru igra sa specijalnom pozivnicom TSS (vajld karta), plasirao se, posle sigurne igre, u četvrtfinale. Savladao je ubedljivo Ivana Milivojevića – 6:1, 6:2.

Prvi i drugi nosioci, Ivan Bjelica, član TK Crvena zvezda i njegov klupski drug Nikola Ćirić i u drugom kolu su bili ubedljivi. Bjelica je savladao Vladimira Paunića – 6:3, 6:1, a Ćirić je bio bolji od Miloša Mrdakovića – 6:2, 6:2.

Kod devojaka počelo je iznenađenjima. Prvo je teniserka Partizana Džina Milovanović eliminisala Elizabetu Bauer koja je postavljena za petog nosioca. Milovanović je napravila preokret i posle izgubljenog prvog seta u nastavku je dobila sledeća dva – 5:7, 6:2, 6:4. I sedma igračica, koja je postavljena u glavnom žrebu, Aleksandra Reljić, eliminisana je u prvom kolu. Nju je savladala Marina Lazić i to veoma ubedljivo, bez izgubljenog gema – 6:0, 6:0.

Prvi nosilac, Doroteja Erić lako je, u dva seta, savladala Isidoru Isailović – 6:0, 6:3. Nešto teže do trijumfa je stigla Novosađanka Dejana Radanović postavljena za drugog nosioca. U drugo kolo se plasirala posle pobede nad Isidorom Radojković – 6:7(4), 6:1, 6:3.

Rezultati drugog kola (seniori): Bjelica – Paunić 6:3, 6:1; Katić – Božić 6:2, 6:0; Zekić – Lugonjić 6:1, 7:5; Milojević – Milivojević 6:1, 6:2; Vidović . Ilić 6:3, 7:6(5), Ćirić – Mrdaković 6:2, 6:2,

Rezultati prvog kola (seniorke): Erić – Isailović 6:0, 6:3; Lukić – Mitrović 6:0, 6:0, Marinković – Vesković 6:4, 6:1; Milovanović – Bauer 5:7, 6:2, 6:4; Lazić – Reljić 6:0, 6:0; Radanović - Radojković 6:7(4), 6:1, 6:3

Ličnost dana

Dejana Radanović

dejana_radanovic

Dejana Radanović, teniserka Novosadskog Asa, višestruka je prvakinja u kategorijama 12, 14, i 16 godina. Na ovo seniorsko prvenstvo prijavila se da vidi gde je i koliko može. Smatra da može. Koliko?

“Mislim da mogu na ovom prvenstvu da zabeležim dobar rezultat. A koji je to dobar rezultat neka ostane moja intima. Ne bih želela da ispadnem prepotentna. Došla sam da igram, da se nadmećem pa dokle stignem. Ali, ambicije ne nedostaju”.

Prvo kolo i dosta problema. Teško do pobede.

“Nemam baš sreću sa žrebom. Moja protivnica Isidora je veoma dobra. Doduše, ni ona ni ja nismo baš pružile igru za pamćenje. Ja sam nešto bolesna, skoro nedelju dana nisam trenirala, malo me je i podloga iznenadila. U Novom Sadu je brža, a ja ovde nisam imala vremena da treniram i da se naviknem”.

Bilo je dosta rezultatskog “klackanja” u toku meča i igre koja je veoma oscilirala.

“U prvom setu sam odlično počela, povela sa 5:1 i najednom stala. Izgubila sam taj prv i set u taj brejku. Srećom, to nije uticalo na moju igru i samopouzdanje. Brzo sam se vratila u ritam, drugi set ekspresno dobila. U trećem sam rano došla do brejka što mi je pomoglo da igram opuštenije i efikasnije”.