Srbija se oprostila od Dejvis kupa

Datum objave: 25.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je od Italije 2:1 u polufinalu F8 Dejvis kupa u Malagi. Jedini poen doneo je Miomir Kecmanović u singlu protiv Lorenca Musetija i to preokretom - 6:7 (7:9), 6:2, 6:1.
 
Janik Siner uspeo je da iznenadi najboljeg tenisera sveta u istoriji Novaka Đokovića i donese izjednačenje Italijanima u tri seta velike borbe -2:6, 6:2, 5:7. Na scenu je stupio dubl Đoković-Kecmanović, ali je italijanska kombinacija Siner-Sonego bila bolja 6:3, 6:4.
 
- Drago mi je što sam posle gistog i nategnutog prvog seta koji sam izgubio, uspeo da nađem snagu i da preokrenem meč. Uvek je poseban trenutak kada se donese pobeda za Srbiju - poručio je Miomir Kecmanović posle meča.
 
Kritičan je bio Novak Đoković, najbolji teniser Srbije i planete u istoriji.
- Tragičar sam. Jedna lopta nam je nedostajala da se plasiramo u finale i ja sam je promašio. Preuzimam svu odgovornost na sebe - poručio je Đoković.
 
Selektor Viktor Troicki nije krio nezadovoljstvo.
- Samo jedna lopta, ponovo nas je odelila od finala. Kecmanović je bio sjajan, o Novaku i njegovom doprinosu reprezentaciji ne mogu dovoljno da kažem... Idemo dalje, u narednu godinu - poručio je Troicki.