Jovićevoj dupla kruna

Datum objave: 31.05.2012. // Kategorija: Vesti

Završeno Prvenstvo Srbije u konkurenciji do 14 godina na terenima TK Partizan - devojčice 

JOVIC_NIKOLINA-U14_03

Na slici: Nikolina Jović

 

Na terenima TK Partizan u Beogradu, u finalu Letnjeg državnog prvenstva u konkurenciji 14 godina (za 2012) za devojčice, snage su odmerile prvi nosilac takmičenja Nikolina Jović i Zimski šampion Srbije do 14 Nina Marjanović.

Prvi reket Srbije na Tennis Europe rang listi do 14 godina, Jovićeva (11. mesto u Evropi do 14) potvrdila je svoj rejting i dominaciju. U borbi za trofej u singlu pružila je još jednu briljantnu partiju na terenima TK Partizan i savladala Ninu Marjanović, članicu TK Crvena zvezda i treći  reket Srbije na Tennis Europe listi gde zauzima 158. mesto. Jovićeva je slavila pobedu 6:0, 6:2 nakon koje je podigla pobednički pehar u singlu i time objedinila titule. Naime, Nikolina je juče (30. Maja 2012) osvojila i trofej državnog prvaka u dublu, gde je učestovala u paru sa Olgom Danilović. U finalu dubla Jović i Danilović bile su bolje od para Nikolina Džunov i Ksenija Tmušić 6:0, 6:3.

MARJANOVIC_NINA-U14_04

Na slici: Nina Marjanović 

 

Članica TK Gemax Jovićeva je na završenom Letnjem prvenstvu Srbije u konkurenciji do 14 godina, u pet odigranih mečeva protivnicama prepustila samo devet gemova.

“Srećna sam i zadovoljna kako duplom krunom koju sam osvojila na terenima TK Partizan, tako i igrom koju sam pružila na Letnjem prvenstvu Srbije 2012. Iako već dugo igram turnire iz kalendara Tennis Europe, mečevi koje sam odigrala na domaćem terenu mi znače puno, uvek je lepo odmeriti snage sa zemljacima. Posebno mi je draga titula u dublu koju sam osvojila sa mladom i izuzetno talentovanom Olgom Danilović pred kojom je velika teniska budućnost. Meni sada slede nova takmičenja, prvi turnir na koji idem je Tennis Europe u konkurenciji do 16 (prva kategorija), a posebno se radujem učešću na Letnjem ekipnom evropskom prvenstvu, gde smo prošle godine moje koleginice Jorović, Tomić i ja izborile ne samo plasman na Svetsko prvenstvo već nakon toga i titulu prvaka sveta – rekla je nova šampionka Srbije do 14 godina Nikolina Jović.

U14_04

Nikolina Jović sa pobedničkim peharom 

Organizacija turnira i uslovi za takmičenje koje je mladim teniserima i teniserkama, učesnicima Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 14 godina, obezbedio TK Partizan dobila je najviše ocene i sve pohvale.

U14_09

 

Više fotografija sa Letnjeg prvenstva Srbije 2012. u konkurenciji do 14 godina možete pogledati u fotogaleriji