Jovana Jakšić želi sezonu bez povreda

Datum objave: 27.11.2012. // Kategorija: Vesti

jjaksic

Bez obzira koliko je talentovan i radan sportista, najveći problem su povrede. Ona narodna “prvo zdravlje, pa sve ostalo” najbolje govori o tom problemu s kojim se sportisti često susreću. A Jovana Jakšić s povredama baš nema sreće. U 2011. godini dugo je odsustvovala sa terena i turnira zbog povrede meniskusa, lečenja i rehabilitacije, a slična sudbina ponovila se i u ovoj 2012. godini. Skoro pola sezone, I to one njhajvažnije je propustila. Stoga, iako zadovoljna sezonom, ne može da se otme utisku da s povredama nema sreće. Nanizala je pet uzastopnih trijumfa koja su je uverila da ide dobrim putem. Ali i da mora još više da radi. Jer, ambicije ovoj devojci ne manjkaju.

- Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatima, i ako se uzme u obzir da sam veći deo sezone od aprila do oktobra bila povređena i oporaljala se od povrede ovo je stvarno fantastičan rezultat. Svakako da pet osvojenih titula u nizu mnogo znače za samopouzdanje. Veći deo sezone, uprkos povredi koja me je mučila, pokušavala sam da igram turnire, ali zelja za igranjem nije bila dovoljna. Samim tim sam sebi onemogućila postizanje ovakvih rezultata. Cela ova sezona mi je došla kao nauk da povredu treba potpuno sanirati pa tek onda igrati turnire.

Naravno, s uspesima, došlo je i samopouzdanje, a sa njim i ambicije.

- Svakako da su mi ambicije narasle jer sam shvatila da mogu, da sam sposobna za bolje rezltate. Šta je sledeće? Borba da uđem u Top 100 na WTA listi.

Pripreme za narednu sezonu?

-Počinju odmah posle povratka iz Antalije početkom decembra.

Trener i gde treniraš?

-Treniram u Novom Sadu kod kondicionog  trenera Aleksandra Jankovića koji je vođa tima u kome su još Beba Janković i Ladislav Kis kao teniski treneri.

Koji ti je turnir (meč) ove godine ostao u sećanju?

-Svaka pobeda ima mesta u mom srcu i svaka je na svoj način draga, ali ipak ima jedna koju bih izdvojila i to je upravo finale na prvom turniru koji sam osvojila i koji je bio takođe prvi posle pauze zbog povrede. Ima jos veću draž jer sam titulu osvojila na svoj devetnaesti rođendan i time sebi dala najlepši poklon.

Na čemu još mora da radiš kako bi napredovala?

-Najgore za mene bi bilo da sam zadovoljna nivoom svoje igre. Naprotiv, želim još da se usavršavam. Stoga sebi, jednostavno, neću nikada reći, e sa ovim udarcem sam zadovoljna. Na svemu treba raditi jer imam još mnogo prostora za napredak u svim elementima.

jjaksic3

Planovi u narednoj sezoni (turniri)?

-Ucestvovaću na turnirima sa većim nagradnim fondom od 25 i 50 hiljada, a i u planu takođe imam učešće na  WTA turnirima.Ponavljam, najveća mi je želja da me u ovoj godini povrede mimoiđu. Stoga će i moja želja u novogodišnjoj noći biti da celu 2013. godinu budem zdrava.