Jana i Zoran na pobedničkom postolju u Prokuplju

Datum objave: 16.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniski tereni kraj reke Toplice iznedrili su nove šampione. Na tradicionalnom turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 12 godina održanom u TK Topličanin u Prokuplju, koji je ove godine proslavio deset godina postojanja, na pobedničko postolje popeli su se u konkurenciji devojčica predstavnica Makedonije Jana Stojanova, kod dečaka mlada nada tenisa u Srbiji Zoran Ludoški. Time su se svrstali u lanac velikih šampiona ovog turnira na kome su neke od prvih međunarodnih trofeja osvajali sadašnje velike zvezde svetskog i tenisa u Srbiji: Olga Danilović (sada 9. juniorka sveta) i  Miomir Kecmanović (sada 1. junior sveta).  

U finalu Prokuplje Opena 2017. kod devojčica snage su odmerile Jana Stojanova (Makedonija) i tenisera Srbije Teodora Milić. Do pobede i pobedničkog pehara stigla je Jana rezultatom 6:1, 6:4. U polufinalu Jana je savladala Belgijanku Saru Pantelić 4:6, 6:2, 6:3, dok je Teodora bila bolja od Tijane Sretenović 6:2, 6:3. 

Kod dečaka naziv najbolje poneo je mlada teniska nada Srbije Zoran Ludoški koji je u finalu pobedio predstavnika BiH Edina Mulalića 6:0, 6:2. U polufinalu Zoran je bio bolji od Francuza Andreja Lončarevića 6:1, 6:2, dok je Edin savladao Romea Hadžimehmedovića 6:3, 6:1. 

U konkurenciji ženskih dublova trijumfovao je par Jana Stojanova i Darja Suvirdjonkova (MKD, SRB) savladavši u finalu dubl Teodora Milić, Lara Stojanovski (SRB,SRB)  6:1, 6:4. 

U muškom dublu do velikog slavlja došao je austrijski par Manuel Lazić i Daniel Cimerman kojima je srpski par Mateja Gojković, Aleksa Pisarić meč predao kod rezultata 7:5, 2:2. 

Utešni turnir u konkurenciji devojčica osvojila je Emilija Zdravković koja je u finalu pobedila Klaru Kokev 6:2, 6:0, dok je kod dečaka u utešnom takmičenju najbolji bio Marko Nikolić savladavši u finalu Petra Markovića 6:2, 6:3.