Invazija mladih teniskih asova Srbije na Masters Tennis Europe

Datum objave: 25.09.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Veliki uspeh tenisera iz Srbije u konkurenciji do 14 i 16 godina na turnirima Tennis Europe u 2018 godini.
 
Pet mladih asova Srbije se kvalifikovalo na završni Masters koji se igra do 5. do 7. oktobra 2018. u italijanskom gradu Ređio di Kalabrija.
 
U konkurenciji do 14 godina za završni Tennis Europe Masters se kvalifikovala Fatma Idrizović (višestruka šampionka Srbije, aktuelna šampionoa u konkurenciji do 14 i 16) dok su u konkurenciji do 16 godina plasman izborili dečaci: Stefan Popovic i Petar Teodorovic i devojčice Nikol Paleček i Darija Šuvirdjonkova.
 
Uspeh  je tim veći jer je Stefan Popović završio sezonu kao prvi na rang listi Race to Masters, a Nikol Pavlicek je podelila prvo mesto. Oboje su briljirali u finišu sezone, uoči Mastersa, osvojivši dva prestižna takmičenja Tennis Europe u Barseloni. 
 
Pored pet takmičara iz Srbije koji su izborili završni Tennis Europe Masters,  još tri igrača su do poslednje nedelje bili u igri za plasman među osam najboljih: Marko Topo u konkurenciji do 16 godina, Luka Jovanović i Branko Đurić u konkurenciji do 14 godina, ali im je Masters izmakao za „milimetar“.
 
Igrači koji su izborili nastup na završnom Tennis Europe Mastersu nalaze se na pripremama u Subotici koje se organizuju pod vodstvom šefa stručnog štaba TSS Renca Furlana. Pored ovih igrača na pripremama su i najbolji teniseri i teniserke iz Subotice.