Indijci izjednačili

Datum objave: 05.03.2011. // Kategorija: Vesti

 NOVI SAD, 4. marta 2011. (Beta) - Reprezentativac Srbije u tenisu Janko Tipsarević rekao je da je dao sve od sebe, ali da zbog umora od puta nije mogao da pruži bolju igru protiv Somdeva Devarmana iz Indije, koji je pobedio u Novom Sadu u drugom meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa i izjednačio na 1:1 u susretu Srbije i Indije.
"U utorak uveče stigao sam iz Amerike. Na treninzima sam se dobro osećao, ali kada je meč počeo bila je druga priča. Selektor Obradović nekoliko puta me je pitao da li ću moći da igram, a ja sam odlučio da preuzmem odgovornost. Sada ne znam da li je to bila prava odluka", rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare posle meča.
Devarman je pobedio Tipsarevića sa 7:5, 7:5, 7:6 (7:3).
Prednost Srbiji je ranije doneo Viktor Troicki koji je bio bolji od Rohana Bopane sa 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3.
Tipsarević smatra da je bez obzira na sve imao šansu da duplira prednost svog tima.
"Borio sam se do kraja, ali ne znam da li je to bilo dovoljno. Ne bih da se sada vadim na umor, mogao sam da pobedim ovaj meč jer sam vodio u sva tri seta", ocenio je 45. teniser na svetskoj ATP listi i dodao da je podloga u novosadskom Spensu bila nešto sporija nego što su reprezentativci Srbije želeli.
Sutra je na programu meč parova u kojem je izvestan samo sastav Indije. Za njih će igrati Rohan Bopana i Somdev Devarman, teniseri koji su danas bili na terenu.
Selektor srpskog Dejvis kup tima Bogdan Obradović rekao je da još ne zna ko će igrati u dublu.
"Dobro u svemu ovome je što smo izmorili protivnike sa puno trčanja tako da oni nemaju izbora za sutrašnji dubl meč, to je za nas velika prednost", rekao je Obradović i dodao da još ne zna koga će biti partner Nenadu Zimonjiću:
"Postoje tri moguće kombinacije za naš sastav, a sutra će na teren izaći najbolja moguća".
Reprezentativac Indije Somder Devarman ocenio je da posle njegove pobede nad Tipsarevićem gosti mogu i do ukupnog trijumfa protiv aktuelnih šampiona Dejvis kupa.
"Srećan sam zbog večerašnjeg rezultata, jer nikada pre nisam pobedio Tipsarevića kojeg izuzetno cenim. Sada sam fokusiran samo na sutrašnji dubl meč i još više verujem u ukupnu pobedu", rekao je Devarman.
Selektor reprezentacije Indije Šift-Prakaš Mizra zadovoljan je rezultatom posle prvog dana, iako kaže da se nadao da bi njegova reprezentacija mogla da povede sa 2:0.
"Od svojih igrača sam očekivao da se tako bore jer to uvek i rade u Dejvis kupu. Pre početka sam mislio da će danas biti 1:1, a tokom prvog meča ponadao sam se da ćemo dobiti sa 2:0", rekao je Mizra.
U nedelju se igraju još dva singla.
Pobednik je reprezentacija koja dođe do tri pobede.