Fantastična Draginja - dupla kruna u Keniji

Datum objave: 30.01.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 15-godišnja Draginja Vuković osvojila je duplu krunu na ITF turniru koji je održan u Keniji (Nairobi), kategorija G4. 

Draginja je u singlu trijumfovala pobedom nad Mariam Mujawimana iz Burundija 6:3, 5:7, 6:0. 

U dublu Vukovićeva je u paru sa Adithya Karunaratne do pobedničkog pehara stigla salvadavši u finalu prve nosioce Celestine AVOMO ELLA /

Mariam MUJAWIMANA 5:7, 6:0, 13:11. 
 
Draginja je prezadovoljna što je uspela da trijumfuje i u singlu i u dublu.
„Srećna sam što sam osvojila turnir i u singlu i u dublu. Tako dobar rezultat je posledica vrednog rada. Naravno, za ove sjajne pobede zaslužan je najviše moj trener Strahinja Jovanović. On ima veliko trenersko iskustvo i znanje pa mi naporni treninzi i putovanja ne predstavljaju problem“. 
 
Prema rečima Strahinje Jovanović, Draginja je na poslednja dva turnira ostvarila odlične rezultate.
 
„Za sada će se naći medju 250 najboljih igračica i to je uspela da ostvari za veoma kratko vreme. Ovime je postala druga igračica Srbije na ITF rang listi. U Keniji će odigrati jos jedan turnir posle koga ćemo analizirati urađeno i krenuti dalje kroz zacrtani plan“, kaže Strahinja.
 
Ovakav rezultat će Draginji doneti dosta bodova i skok na ITF rang listi. Vukovićeva  je do sada  uzela dve titule u singlu i dve u dublu kad su u pitanju ITF turniri. Trenutno je 346. na ITF rang listi. Osvajanjem duple krune u Keniji Draginja će biti među 250 najboljih juniorki sveta.