Bjelica siguran

Datum objave: 28.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS Dvoransko prvenstvo Srbije

BJELICA-KATIC_06

Prvi nosilac NIS Dvoranskog prvenstva Srbije kod seniora, teniser Crvene zvezde Ivan Bjelica plasirao se u polufinale posle pobede nad klupskim drugom, Dejanom Katićem. Susret u kome su se obojica izuzetno dobro poznavala, pa meč nije mogao da dobije neke nepredviđene tokove. Bjelica je dobio prvi set, rival mu je uzvratio u taj brejku, a u trećem Katić više nije imao snage da se suprotstavi rivalu – 6:3, 6:7(7), 6:1.

"Dobar meč smo odigrali Dejan i ja. Prvi set sam dobio relativno lako, ali sam u drugom setu napravio nekoliko grešaka. Popustila mi je koncentracija, Dejan je napravio brejk, ja sam uzvratio, ali sam onda, u taj brejku ponovo slabo odigrao i morao sam da uđem u treći set. Bio sam maksimalno koncentrisan i uspeo sam da pobedim i plasiram se u polufinale. Naredni protivnik je takođe moj klupski drug Miljan Zekić. Znamo se dobro. Poslednji duel me je dobio u taj brejku, pa očekujem tvrd meč - rekao je Ivan Bjelica.

VIDOVIC-CIRIC_03

Za Nikolu Vidovića "labudova pesma" na ovogodišnjem dvoranskom prvenstvu je prekinuta. U meču sa jednim od favorita za naslov, Nikolom Ćirićem, veteran nije mogao da napravi podvig - izgubio je ubedljivo i brzo - 6:2, 6:1. Bez obzira na sve, "Vidojko" je napravio dobar rezultat plasmanom u četvrtfinale, a Ćirić još jednom potvrdio da je jedan od glavnih kandidata za titulu. 



ZEKIC-KRNJETIN_04

Dosta neizvestan bio je četvrfinalni duel Miljana Zekića i Milana Krnjetina. Posle izgubljenog prvog seta u taj brejku, Zekić je zaigrao čvšće i za nijansu bolje za pobedu – 6:7(4), 6:4, 7:5.

U poslednjem duelu četvrtfinala Nikola Milojević je ubedljivo savladao Uroša Petronijevića - 6:1, 6:3 i u polufinalu se sastaje sa drugim nosiocem prvenstva imenjakom Ćirićem.

MILOJEVIC-PETRONIJEVIC_16
- Zadovoljan sam svojom igrom u ovom četvrtfinalnom duelu. Jedina zamerka je moj procenat prvog servisa. Iskreno, očekivao sam da će Petronijević pružiti jači otpopr jer je veoma dobar i neugodan protivnik. Što se tiče polufinala i meča s Ćirićem, on je iskusniji teniser, rangiran je na ATP listi i rečju, favorit je. Ali, ako budem ponovio ovakvu igru i ako me posluži servis biće to dobar meč - rekao je polufinalista Nikola Milojević.

U ženskoj konkurenciji prvi i drugi nosilac, Doroteja Erić i Dejana Radanović bile su veoma ubedljive. Doroteja je Jeleni Lukić dala samo tri gema – 6:2, 6:1, a Dejana je Miljani Ristić prepustila samo dva gema – 6:1, 6:1.

Sjajna je bila Marina Lazić. Devojka koja se potpuno posvetila studijama i pored toga što neredovno trenira, uspela je da se plkasira u polufinale. Prvo je Teodora Radosavljević predala meč zbog povrede pri rezultatu 6:1, 30 , a onda je, posle tri časa Marina morala ponovo na teren. Ovoga puita savladala je Minu Marković – 6:3, 6:4.

Rezultati: seniori- četvrtfinale: Bjelica – Katić 6:3, 6:7(7), 6:1; Zekić – Krnjetin 6:7(4), 6:4, 7:5; 

Rezultati seniorke (drugo kolo): Erić – Lukić 6:2, 6:1; Marinković – Milovanovi- 3:6, 6:2, 6:4; Sunkić - Uzelac 6:2, 6:2; Novaković - Čortanovački 6:1, 6:2; Lazić – Radosavljević 6:1, 3:0 ret; Marković – Tomić 7:6(0), 6:1; Bogićević . Njeguš 6:3, 6:1; Radanović – Ristić 6:1, 6:1.

Seniorke (četvrtfinale): Lazić – Marković 6:3, 6:4; Radanović - Bogičević 6:3, 3:6, 6:2, Erić - Marinković 6:1, 6:1

ŽREB SENIORI 

ŽREB SENIORKE

RASPORED MEČEVA 29.11.2012.

 

Ličnost dana

 marina_lazic

Marina Lazić

 

Teniserka iz Smedereva, Marina Lazić, kao retko koja sportiskinja, na prvo mesto je stavila školovanje iako je po mnogima izuzetno talentovana. Ima 22 godine i redovno daje ispite na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Na četvrtoj je godini studija marketinga i tek kada joj obaveze na fakultetu dozvole uzima reket u ruke. Dve godine uzastopno je seniorska prvakinja države, a i sada je na najboljem putu da titulu odbrani. U Impuls hali na Novom Beogradu, u jednom danu je odigrala dva meča, oba pobedila i plasirala se u polufinale.

Kako uspeva da spoji tenis i studije?

    - Opredelila sam se za studije, a zapostavila sam, trenutno, tenis, moju najveću strast. Sa 18. godina sam bila na WTA listi, ali od kako sam upisala studije nisam igrala više od 3-4 turnira godišnje i u 19. godini sam izgubila rejting. Igrala sam i u juniorskoj reprezentaciji s Bojanom Jovanovskom. Ali, ne žalim. Kada okončam studije, a mislim da će to biti sledeće 2013. u junu, posvetiću se tenisu.

    Da li to znači i povratak na WTA listu?

    - To mi je cilj. Želim da se narednih godinu-dve potpuno posvetim tenisu. Ovi rezultati koje postižem, iako treniram ne minimalno, već to i ne može da se zove treningom, a ipak imam uspeha, daje mi za pravo da pomislim da mogu da “plivam” u profesionalnim vodama.

    Ipak, 22. godine i novi početak?

    - Godine nisu prepreka. Kažu da sam ekstra talentovana. Kada počnem sa onim pravim treninzima, kada budem radila u kontinuitetu, smatram da ću imati uspeha. Ukoliko ne uspem, ostaje mi moja diploma sa ekonomskog fakulteta. Ući ću u marketinške vode. Volela bih da ostanem u tenisu, pa ako već ne kao igračica, onda kao stručnjak za marketing.

    Danak zbog nedovoljno treninga Marina je platila povredom ramena u Prokuplju.

    - Da platila sam danak. Povreda je neugodna, a ja sam malo neozbiljna, ne lečim se kako treba, ali sada ću na terapije i jednostavno moram da izlečim povredu, ako hoću da ostvarim plan i igram profesionalno tenis.

    Svakako da je Marina Lazić nešto posebno. Završava fakultet, a onda će se svom snagom svog talenta “baciti” na tenis. Želimo joj uspeh. Zaslužila je!