Ana Vilček briljira na evropskoj sceni

Datum objave: 19.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Talenat, brzina, žar za pobedom, upornost, hrabrost... krase mladu nadu srpskog tenisa, 13 – godišnju Ana Vilček. Levoruka devojčica iz Pančeva briljira na evropskoj sceni, prošle nedelje osvojila je Tennis Europe turnir u konkurenciji do 16 godina u Rananu (Izrael), ove nedelje na šampionsku listu upisala je i trofej u dubl konkurenciji (Haifa, Izrel), dok je u singlu stigla do polufinala. 
Titulu u dubl konkurenciji u Haifi Ana je osvojila u paru sa predstavnicom Kipa Eleni Louka. U finalu su savladale par Sakhanova, Tikhonko (RUS,USA) 6:0, 6:2. 
Ana je u toku dosadašnje sezone 2016. osvojila i trofej Tennis Europe turnira u Čačku (konkurencija do 14), igrala finale u Vinkovicma iste kategorije, osvojila dubl u Nikoziji (konkurencija do 16). Trenira i teniski se kali u Akademiji Milaš u Novoj Pazovi.

„Uspesi na poslednja sva turnira, trofeji i pobede, puno mi znače i daju mi novu snagu i podstrek da još više radim i stremim ka još večim ciljevima, što ću i učiniti u mesecima koji su ispred nas. Osvojila sam tri titule u 2016, najdraža mi je Čačak Open koji će mi zauvek ostati u posebnom sećanju jer to je moj prvi Tennis Europe trofej. U Izraelu sam imala dve sjajne nedelje, dva pehara donosim kući i izuzetno sam zadovoljna. Plan za naredne mesece je da nastavim sa Tennis Europe takmičenjima u konkurenciji do 16, ali i da probam neki od ITF turnira. Na svaki turnir odlazim sa jednim i jasnim ciljem – idem da se popnem na šampionski podium“ – zaključila je nova mlada nada tenisa u Srbiji Ana Vilček.