Министарка са челницима Тениског савеза о организацији полуфинала Дејвис купа

Datum objave: 04.06.2013. // Kategorija: Vesti

ministarka_i_tss_2

Челници Тениског савеза Србије упознали су министарку омладине и спорта, проф. др Алису Марић са планом организације и припрема предстојећег полуфинала Дејвис купа, које наша репрезентација игра против Канаде у Београду од 13. до 15. септембра. На радном састанку у просторијама Тениског савеза Србије било је речи и о проблемима са којима се у свом раду сусреће овај грански савез, као и о смерницама за даљи рад.

  • Тенис је већ дуго година један од највећих брендова Србије и предстојећа завршница Дејвис купа је изванредна прилика да се још једном покажемо као добри организатори и домаћини и да се у тениском свету потврдимо као светска велесила – истакла је министарка Марић.

  • ministarka_i_tss_4

Почасни председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић представио је министарки планове око формирања и изградње националног тениског центра.

ministarka_i_tss_1

  • У овој тешкој ситуацији чинимо заиста све како бисмо нашим тенисерима омогућили да понове историјски успех - освајање Дејвис купа. Неке коцкице су нам се поклопиле, у смислу да постоје велике шансе да финале играмо у Београду и ту прилику морамо да искористимо на најбољи могући начин – рекао је Живојиновић и захвалио се министарки на подршци.

Овом приликом Чедомир Шошкић, менаџер Тениског савеза, уручио је министарки Марић капитално дело, енциклопедију тениса у којој је садржана историја белог спорта у Србији и Југославији у последњих деведесет година.

ministarka_i_tss_3