ЖРЕБ ЗА ЧЕТВРТФИНАЛНИ МЕЧ ДЕЈВИС КУПА ХРВАТСКА - СРБИЈА : „Вила Далмација“

Datum objave: 08.07.2010. // Kategorija: Vesti

ЧЕТВРТАК 8. ЈУЛ 2010.
МЕСТО: Сплит

Вољом жреба у препуној конференцијској дворани „Виле Далмација“ меч између Хрватске и Србије, који ће да одлучи о полуфиналисти Дејвис купа почеће дуелом повратника у табор Хрватске Ивана Љубичића и најбољег српског тенисера Новака Ђоковића у петак у 14 часова.
Име Ивана Љубичића прво је и једино извучено из пехара руком главног судије, а преостали парови касније су ређани по устаљеном редоследу:


Петак 9. јул 2010. (сингл), почетак у 14,00:
Иван Љубичић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија)
Следи: Mарин Чилић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија)


Субота 10. јул 2010. (дубл), почетак у 15,00:
Антонио Веић / Иван Додиг (Хрватска) – Ненад Зимоњић / Јанко Типсаревић (Србија)


Недеља 11. јул 2010. (сингл), почетак у 12,00:
Марин Чилић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија)
Следи: Иван Љубичић (Хрватска) – Виктор Троицки (Србија)


Конференцији за медије после жреба присуствовали су селектор Богдан Обрадовић и играчи Новак Ђоковић, Ненад Зимоњић, Виктор Троицки и Јанко Типсаревић

Богдан Обрадовић:
- У сваком случају нама одговара што ће Новак изаћи први на терен. Он је други играч света и сигуран сам да ће то показати на терену. Ми на овом мечу, не само што се тиче Новака, ми морамо на терен да изађемо као победници. Не могу да упишем победе Новака Ђоковића унапред, јер мечеви нису ни одиграни, али имам велико поверење, како у Новака, тако и у Ненада, Јанка и Виктора. Ми стремимо ка томе да освојимо Дејвис куп, као што је Хрватска то урадила раније и ове године имамо изузетну прилику за то.

Новак Ђоковић:
- Искуство Ивана Љубичића много ће помоћи хрватском тиму. То што се вратио у репрезентацију је велики плус за њих, баш као и публика која ће их подржавати са трибина.

Ненад Зимоњић:
- Нисам сигуран да ће изаћи на терен у овом саставу. Хрватска је пријавила два најбоља играча у синглу и много ће да зависи од тога колико ће се они потрошити у тим мечевима и сходно томе мењаће састав дубла.

Виктор Троицки:
- До сада нисам имао пуно успеха против Чилића. Ућићу у меч опуштено и пробаћу да играм најбоље што могу. Последњи пут сам пропустио против њега три меч лопте и очекујем да сада буде још боље. Изаћи ћу на терен и пружићу максимум не би ли донео поен мојој репрезентацији.