Акција „Додир лиге шампиона“-Јанко Типсаревић са београдским основцима 28. новембар 2012.

Datum objave: 28.11.2012. // Kategorija: Vesti

skola1

У оквиру акције Министарства омладине и спорта „Додир лиге шампиона“, наш прослављени тениски ас и девети рекет света, Јанко Типсаревић дружио се са ученицима београдских основних школа „Иван Гундулић“ и „Јован Миодраговић“.

Министарка омладине и спорта проф. др. Алиса Марић поздравила је присутне, истакавши да је основни циљ организовања оваквих акција  популаризација и повратак спорта у школе: „Министарство омладине и спорта ће истрајати у својим настојањима да спорт и здраве начине живота приближи деци и младима, да код деце пробуди љубав према спорту и мотивише их да слободно време проводе квалитетно“.

mos_1

Ученици су имали прилику да уживају у дружењу са нашим тенисером кроз разговор и игру.

Јанко Типсаревић, некадашњи ђак ОШ „Иван Гундулић“, изразио је велико лично задовољство због свог учешћа у акцији „Додир лиге шампиона“:

„Волео бих да чешће долазим у своју основну школу и да се виђам са школском децом, али ми ми то тешко успева због многобројних обавеза. Ипак, заиста се надам да ће наше данашње дружење помоћи како самој деци, тако и њиховим родитељима, да схвате да је бављење спортом сјајна ствар и да је тенис  веома „cool“, јер може много тога да пружи у животу младим особама и да их држи далеко од улице и лоших утицаја“.

skola2

Типсаревић, тренутно девети на АТП листи најбољих тенисера на свету, после краткотрајног боравка у Београду путује на припреме у Доху, а такмичарску сезону почиње у Абу Дабију.

Говорећи испред ТСС-а Чедомир Шошкић се захвалио министарки омладине и спорта, проф. др Алиси Марић, на покретању акције „Додир лиге шампиона“, чији је циљ  промоција спорта међу децом и младима, што је један од приоритета „Стратегије развоја спорта у Републици Србији“.

Акција „Додир лиге шампиона“ прилика је да  рукомет, одбојку, кошарку, ватерполо, тенис и остале спортове деца заиграју заједно са нашим спортистима који су већ остварили изузетне резултате, и представља подстицај деци да слободно време проведу на квалитетан начин и кроз бављење спортом.