ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НОВАКА ЂОКОВИЋА ПОСЛЕ МЕЧА СА ЉУБИЧИЋЕМ: "Спаладијум арена"

Datum objave: 09.07.2010. // Kategorija: Vesti

ПЕТАК 9. ЈУЛ 2010.
МЕСТО: Сплит

Хрватскa - Србијa 0:1 (Иван Љубичић (Хрватска) – Новак Ђоковић (Србија) 6:7(3), 4:6, 1:6

Коментар меча?
- За наш тим је увек боље да почнемо са 1:0, него са 0:1. На неки начин смо скинули терет за наредни меч. Сада Виктор игра против Марина који је фаворит, али Виктор има шансу јер је растерећен. Пресудан је био период између првог и другог сета и тада сам имао више среће од противника. Тада сам добио први сет што је била кључна тачка меча. Психолошки сам се растеретио и чекао прилике на његов сервис, који је био јако добар, али сам ја моје шансе искористио и био сам задовољан.
Како коментаришете публику?
- Знао сам да морам да будем присебан, да се концентришем. Играчи Хрватске и Србије су били коректни и понашали смо се крајње спортски и коректно, али на остале ствари ми једноставно не можемо да утичемо. Наши најближи нас бодре са трибина. Врло је осетљива тема. Не могу да кажем да сам разочаран, али смо очекивали овакву атмосферу. Жао ми је што је било онако на почетку, али касније се све смирило, вероватно што сам повео два нула и на крају сам добио леп аплауз. Из нашег табора нико није рекао да не желимо да дођемо у Сплит. То је извучено из контекста. Ми смо велики пријатељи са хрватским тенисерима, имамо поштовања за све што смо направили у животу. Они су због подршке изабрали Сплит и то је то, ми смо сви овде.
Колико Вама одговара да после само пар дана од полуфинала Вимблдона играте Дејвис куп?
- Наравно да ми не одговара превише, јер услови су за игру другачији, подлога је другачија, али ми имамо само пар прилика да играмо за нашу земљу годишње, а већином играмо за себе. Сигурно то није најпожељнија ситуација, алу увек се пронађе додатни мотив када играте за репрезентацију.
Како ће се развијати меч даље?
- Он је најискуснији играч који игра у Дејвис купу и стварно је био пресудан тај-брејк првог сета. Он сјајно сервира и може да победи свакога на свакој подлози. Обе репрезентације играју у најјачим саставима. Отворн је сваки меч. У дублу је пријављен пар Типсаревић – Зимоњић, али зависно од резултата Викторовог меча сешћемо са селектором и одлучити ко ће на терен у дублу. Поесбно ми је драго што сам подизао ниво игре како је меч прилазио крају. Био сам сконцентрисан и желео да што пре приведем меч крају. Ово је тимско такмичење и од сваког меча све зависи. Што се мене тиче, ако сам сконцентрисан и у форми као сада могу да победим сваког ривала на свакој подлози, што сам доказао и претходних година, па ми је све једно ко је преко пута мреже.
Да ли се чујете са Николом Пилићем?
- Не. У редовном је контакту са селектором. То што Ники Пилић није овде, сматрам да је донео одличну одлуку, а на вама је да то сами пресудите. Ово је његов град, ту је рођен, играмо против земље којој је подарио Дејвис куп, то је урадио и са Немцима, и сада покушава да нам помогне да и ми дођемо до тог успеха.