Važnost licenciranja

Pružiti pravu informaciju u pravo vreme predstavlja pojedinca kao odgovornu ličnost i osobu stručnu iz oblasti kojim se bavi. Biti teniski trener je zahtevan i odgovoran kao i svaki drugi posao. Kao teniski treneri najveći deo posla provodimo radeći sa decom.

Rad sa decom zahteva određene veštine, ne samo poznavanje igranja tenisa. Rad sa decom je pedagoški zahtevan i pun izazova. Međutim ukoliko kao treneri posedujete znaje koje vam je neophodno ovakv rad biće uzbudljiv i inspirativan.

Raditi sa decom zahteva poznavanje sledećih veština:

  • kako deca uče
  • kako deca razumeju svet oko sebe
  • koje veštine mogu savladati u određenom uzrastu
  • kako koristiti progresije u edukaciji dece
  • koje vežbe koristit prema nivou i uzrastu dece
  • kako pratiti razvoj dece
  • kako usmeravati decu na razvoj novih veština
  • planiranje i kreiranje trenažnog procesa

Sve ovo omogućiće Vam da postanete ekspert u radu sa decom.

Teniski Savez Srbije u cilju bolje obučenosti trenera u Srbiji uveo je i "D" licencu u edukaciji. Kroz "D" licencu treneri se upoznaju sa svim neophodnim veštinama u radu sa decom uzrasta do 10 godina. Dobijanjem "D" licence Teniski Savez Srbije garantuje da treneri sa ovom licencom jesu eksperti sa rad sa decom uzrasta do 10 godina.

Teniski Savez Srbije uveo je i oficijalni program za rad sa decom uzrasta do 10 godina, Evolution Kids Tennis.

Evolution Kids Tennis je program koji uči veštine na način na koji deca uče danas. Sastoji se od seta taktičkih zadataka koji su podržani savladavanjem adekvatne tehnike omogućujući savladavanje veštine. Mali igrači pristupaju svakom zadatku sa savršenim razumevanjem igre, dok motivisanost u dostizanju misije stvara tenis kao uzbudljivu i inspirativnu igru.

Loptice i tereni se mikusju,kao alat, u cilju pronalaženja adekvatnog nivoa za igrača i dostizanja misija,veština, a ne da odredim fiksne loptice i fiksni vremenski period treniranja. Ukoliko razumete progresiju kroz nivoe i želite da unapredite nivo rada Evolution Kids Tennis je odgovro za Vas.

Postani EXPERT u radu sa decom i edukuj se u okviru sistema edukacije Teniskog Saveza Srbije.