10 razloga zašto je tenis sport za Vas!

  1. (Neka) Tenis dugo živi – možete igrati bez obzira na svoje godine. Prilagođene verzije čine tenis lakim za igru, kako u periodu učenja, tako i kada motor počinje da usporava! To je takođe odličan sport da cela porodica igra zajedno.
  2. Tenis je igra mozga – uči vas da rešavate probleme, ostanete fokusirani i držite svoje emocije pod kontrolom. Dobacuje vam  mnogo malih problema za rešavanje, od igranja na različitim površinama do različitih protivnika. Svaki pokret predstavlja još jedan izazov.
  3. Kada stvari postanu teške – Tenis vam pomaže da se snađete u nepovoljnim situacijama i, pošto uvek igrate protiv nekoga, uči vas da rešavate situacije koje nisu potpuno pod vašom kontrolom. Kada tome dodamo vremenske uslove i različite površine za igru, naučićete da se nosite sa svim problemima koji vam se dobace.
  4. Razvijate se kao osoba – Tenis nadmašuje mnoge sportove kada je reč o razvijanju pozitivnih mentalnih karakteristika, uključujući optimizam, samopoštovanje, poverenje i spontanost. Pokazalo se da deca koja igraju imaju bolje rezultate u školi, i bolje ocene na studijama, čak i od dece koja su aktivna u drugim sportovima (Teniski servisi).
  5. Ulazite u tim – Iako su singlovi možda najčešća verzija tenisa koji se viđa naTV-u, tenis je sjajan timski sport za vas. Većina ljudi igra za svoj klub, školu i slično, onu drugu verziju igre - DUBLOVE!
  6. Oslanjate se na samog sebe – Kada dođe vreme, moraćete da naučite da budete odgovorni za svoje postupke na terenu. Na svakom nivou na putu do profesionalnog, moraćete da pravite linijske i skor izazove, da radite na svojoj igri u praksi i dolazite sa svojom torbom i opremom spremnim da vam pomognu da na najbolji mogući način iskoristite vreme na terenu
  7. Oslanjate se na profesionalca – Za razliku od mnogih sportova, tenisku obuku, u većini slučajeva, sprovode kvlaifikovani i obučeni treneri. Mnogi od njih nisu samo učili o igri, već i o načinu na koji igrači uče, kreću se i razvijaju. Profesionalni trener na vašoj strani može vam zaista pomoći da izvučete maksimum iz svoje igre i zadržati vas na pravom putu.
  8. Izražavate se – Tenis je igra koju možete igrati na način kako želite. Možete igrati kreativno, na mnogo različitih načina. Posmatrajući teniske zvezde širom sveta, vidimo mnogo različitih načina da se igra i bude svoj.
  9. Stičete kondiciju – tenis je zaista jedan od najatletskijih sportova na svetu. Ojačaćete, postati brži i fleksibilniji. Ali, pre nego što vam ovo zazvuči kao naporan rad, setite se da možete igrati intenzitetom kojim želite.
  10. Tenis je igra celog tela – Kao prava kombinacija finih motornih veština i grubih motornih snaga, gornjeg i donjeg dela tela, tenis aktivira celo telo. Studije su pokazale da je zbog povećanja gustine kostiju i jedinstvene kombinacije aerobnih i anaerobnih zahteva, tenis jedan od najizbalansiranijih sportova na svetu.