Zimonjić: „mislim da će i Lajović i Đere imati šanse da iznenade i dobiju svoje rivale“

Datum objave: 31.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Srbiju čeka velika bitka u niškom Čairu, najteži zadatak u ovoj hali koji su do sada imali naši Dejvis kup reprezentativci. Od 02. do 04. februara 2018. Dejvis kup tim Srbije boriće se protiv najtrofejnijeg tima u istoriji ovog takmičenja, ekipe SAD. 
 Selektor našeg Dejvis kup tima Nenad Zimonjić na raspolaganju ima pet reprezentativaca: Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojevića, Peđu Krstina i Miljana Zekića, koji već nekoliko dana vredno treniraju u Nišu kako bi sto posto spremni dočekali susret sa gostima iz Amerike. 
Zimonjić šansu Srbije vidi u singlu. 
"Cilj nam je bio da se adaptiramo što je moguće bolje na teren i na uslove za igru. Mislim da je teren izuzetno dobro urađen s obzirom da je bilo malo dana za pripremu. Uopšte, vrlo je težak zadatak napraviti dobar zemljani teren u hali. Za sada ide sve po planu, svi lepo treniraju, momci se maksimalno zalažu, atmosfera u timu je sjajna kao i uvek. Nadam se da će sve ostati u najboljem redu do početka meča. Sigurno da je šljaka pravi izbor jer su oni na njoj najlošiji i treba im najviše vremena za adaptaciju. Sa druge strane, Džon Izner na svakoj podlozi može da odigra izuzetno dobro. Setimo se da je na Rolan Garosu vodio sa 2:0 u setovima protiv Rafaela Nadala, a da je jednog Rodžera Federera dobio baš na šljaci u Dejvis kupu. Visoki Izner je nezgodan protivnik, dobro se snalazi na svim podlogama, ali opet mislim da se na šljaci najlošije snalazi. Mislim da se moji igrači mnogo bolje snalaze u toj defanzivnoj igri, da se odlično kreću na šljaci, što im omogućava da ostanu u poenu, dok su Amerikancima glavna oružja servis i forhend. Ukoliko uspeju da smire Iznera i Kverija u prva dva-tri udarca i ukoliko ostanu u poenu, Dušan Lajović i Laslo Đere imaju šansu da budu u prednosti. Biće to izuzetno težak zadatak i za Dušana i za Lasla, ali u ovome što sam kazao, leži naša najveća šansa da dobijemo singl mečeve."
Ističe da su u dublu favoriti gosti, kao i da on neće igrati. 
"Mislim da su Amerikanci u tom meču favoriti. U timu je Rajan Harison koji je prošle sezone osvojio pehar na Rolan Garosu, a Stivi Džonson je došao do bronze na Olimpijskim igrama u Riju baš u parovima. Oni su apsolutni favoriti u tom meču. Prošla godina je bila poslednja za mene. Igraću jedino ukoliko se neko povredi, što sada hvala Bogu nije slučaj. Šansu će dobiti igrači koji nikada nisu bili u timu i mislim da je ovo velika prilika za njih. Debi pred domaćom publikom za reprezentaciju mogu samo da požele. Bez obzira što su Amerikanci i u singlu favoriti ukoliko gledamo rang listu, mislim da će i Lajović i Đere imati šanse da iznenade i dobiju svoje rivale."