Završen teniski turnir „8. teniske nade“ do 9 i 11 godina godina - izborni turnir za Champions Bowl

Datum objave: 31.08.2015. // Kategorija: Domaća scena
U Beogradu je 29. avgusta završen teniski turnir „8. teniske nade“ za devojčice i dečake u konkurenciji do 9 i 11 godina.  Reč je o izbornom turniru za svetsko finale Champions Bowl, koje će se odigrati 15. oktobra u Turskoj.  Turnir je nivoa Masters Champions Bowl za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku.  Finalisti u obe konkurencije su se plasirali na finalni turnir u Turskoj.
 
U konkurenciji do 9 godina pobednici su Mia Ristić (SRB) i Dilihan Mehal Vašanta (Dilihan Mehal Wasantha) (UK).
Mia (devojčica iz Bora) je u finalu pobedila Požarevljanku Jovanu Grujić (SRB) 4:0, 4:2, dok je Dilihan savladao Davida Rakića (SRB) 5:3, 4:1.
Utešni turnir kod devojčica osvojila je Marijana Ilić (SRB, Kruševac), savladavši Miu Smiljanić (SRB, Beograd) 5:4(5), a u konkurenciji dečaka Miloš Gugučevski (MAK, TK Bitola), koji je bio bolji od Sergeja Todorovića (SRB) 5:4(4).
 
 
U konkurenciji do 11 godina pobednici su Anja Petković i Luka Rupnjak.
Anja je u finalu posle velikog preokreta pobedila Fatmu Idrizović 7:5, 6:0, a dok je Luka savladao Nikolu Jovanovića 6:2, 6:2. Pobednica utešnog turnira je Hristina Ljuba, koja je pobedila Makedonku Kseniju Manevsku 6:2, dok je kod dečaka trijumfovao Ognjen Gajić, savladavši Lazara Bojovića 6:2.
 
Kompanija Vilson obezbedila je sportske nagrade.