Vemić u osmini finala dublova AO

Datum objave: 23.01.2010. // Kategorija: Vesti

Dušan Vemić - foto: Srđan Stevanović  

Srpski teniser Dušan Vemić u paru sa predstavnikom Hrvatske Ivom Karlovićem zabeležio je i drugu pobedu u dubl konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Australije. Za plasman u osminu finala kombinacija Vemić – Karlović borila se sa australijskim dublom Hensen – Džouns. Do pobede i prolaza u narednu rundu prvog gren slem takmičenja u sezoni 2010. srpsko-hrvatski par došao je nakon velike borbe i rezultata 3:6, 7:5, 7:5.
Za ulazak u četvrtfinale Vemić i Karlović će snage odmeriti sa petim nosiocima, dubl kombinacijom Kubot – Marah (POL/AUT).
Vemiću je učešće na gren slem turniru u Melburnu prvi turnir u takmičarskoj 2010. godini. Pripreme za ovu sezonu odradio je na Floridi (sa Ilijom Bozoljcem) i jednim delom u Las Vegasu. 

“Pripreme su bile sjajne, atmosfera bolja nego ikada, pridružio nam se i Roko Karanušić. Sjajno sam se pripremio, skoro tako da mogu ponovo singl karijeru da započnem! Pošto mi je rang slabiji (88. mesto na ATP listi u dublu), nisam bio siguran da bih ušao u glavne žrebove na turnirima pre Otvorenog prvenstva Australije, tako da sam ostao u Las Vegasu i nastavio pripreme trenirajući sa Nenadom Živkovićem” – objašnjava Vemić i nastavlja:
”Što se tiče takmičarske 2010, smatram da ako iskoristim šanse koje mi se ukažu, da može biti izuzetna sezona. Samo se nadam zdravlju, a ostalo će biti po zasluzi. Pokušaću sa Karlovićem da igram što više turnira ove sezone” – zaključio je Vemić, srpski teniser koji je dres reprezentacije u Dejvis kupu oblačio 29 puta i zabeležio 20 pobeda.

Vemić ima veliki broj titula i finala u dubl konurenciji (čelindžeri, fjučersi), polufinala i četvrtfinala ATP takmičenja. Ipak  veliki rezultati u igri parova došli su 2008. godine: osvojio – čelindžere (Majami, Sanrajz, Kremonu, Vako), finala čelindžera (Drezden, Bordo, Lubok, Luzvil), igrao polufinale Rolan Garosa u paru sa Brazilcem Brunom Soarešom sa kojim je stigao i do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Amerike. Finale dubla ATP turnira u Los Anđelesu odigrao je u paru sa Amerikancem Parotom. Svi ovi uspesi doneli su Dušanu i najbolji rang u dublu u dosadašnjoj karijeri – 31. mesto na ATP listi.
Iako je akcenat u 2009. stavio na takmičenje u dublu, kada je imao šansu da uđe u kvalifikacije ATP turnira u singlu, igrao ih je i to veoma uspešno. Na ATP turnirima u Los Anđelesu, Bukureštu i Nju Hejvenu stigao je do finala kvalifikacija, pobedivši i čuvenog Francuza Rišara Gaskea.

Datum rođenja: 17. jun 1976. godine – Zadar
Igra desnom rukom.
Prebivalište: Beograd
ATP rejting: dubl –88. ( 31 -  najbolji rang zabeležio 12. januara 2009. godine) singl – 827. (146 - najbolji rang zabeležio 25. februar 2008. godine),
Visina: 1,90
Težina: 92
Profesionalac od 1995. godine