Veliki čas tenisa održan u Zaječaru

Datum objave: 26.05.2021. // Kategorija: Domaća scena
Rad i težnja za usavršavanjem, takmičarski duh, usvajanje osnovnih sportskih vrednosti kroz igru i druženje, fer-plej obeležili su veliki čas tenisa koji je održan u Zaječaru u organizaciji Teniskog kluba AS Timok. 
U okviru ove manifestacije održan je i turnir za devojčice i dečake najmlađeg uzrasta, uz podršku Teniskog saveza Srbije i fondacije “Novak Đoković”. Na turniru koji je okupio oko 50 dece učestvovali su takmičari iz četiri grada: Zaječar, Bor, Pirot i Knjaževac, od koji je 25 bilo iz programa školskog tenisa. Teniski Savez Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije pokrenuli su projekat tenisa u osnovnim školama. U projekat “Evolution” školskog tenisa uključena je 21 škola, nastavnici fizičkog vaspitanja, registrovani teniski klubovi i licencirani treneri Teniskog Saveza Srbije.
Na ovom programu u Zaječaru vredno rade trener kluba TK AS Timok Dario Petković i nastavnik fizičkog vaspitanja Dragan Petković zahvaljujući čijem ogromnom radu i trudu je i došlo do organizacije turnira koji je održan proteklog vikenda. U poslednje dve godine Dario i Dragan svakodnevno rade na edukaciji malih tenisera u školi “Đura Jakšić” iz Zaječara, koji stasavaju uz nadzor i sve su brojniji, što je glavni cilj akcije školskog tenisa, uz otkrivanje mladih talenata i njihovom razvoju, promovišući  zdrav način života i pravilan razvoj mladih.