Pobede Vemića i Čačića

Datum objave: 15.06.2011. // Kategorija: Vesti

 

Drugog dana, u sredu, Nikola Ćaćić je imao uspešan nastup. Savladao je Rumuna Viktora- Mugurela Anagnastopola, koji je postavljen za četvrtog nosioca rezultatom 2:0 (6:1, 6:4).

cacic

 

 

 

 

 

- Dobro sam otvorio meč , igrao sam veoma dobro i vrlo brzo sam dobio prvi set, čak iznenađujuće glatko. U drugom sam ponovo dobro počeo, došao do 5:2, a onda sam dozvolio protivniku da napravi brejk, a zatim stigne do 5:4. Ali, to je bilo sve jer sam se ponovo koncentrisao i dobio drugi set sa 6:4.

Ćaćić u četvrtfinalu igra protiv Britanca Džeka Karpentera, a nastupa i u konkurenciji parova, gde mu je partner Goran Tošić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dušan Vemić je u prvom kolu savladao Čeha Mihala Šmida - 2:1 (6:1, 3:6, 7:6(4), dok je Arsenije Zlatanović izgubio od Britanca Džeka Karpentera – 2:0 (6:3, 6:2) i propustio priliku da se u četvrtfinalu sastane sa Nikolom Ćaćićem.

 _MG_2649

-Igrao sam protiv Čeha Šmida, koji je levak, a ja volim da igram protiv levaka. Igra veoma agresivno i mnogo rizikuje. Prvi set sam uspeo da ga neutralušem, ali mi je u drugom pala koncentracija, pa sam dopustio protivniku da izjednači. U odlučujućem setu Šmid je poveo sa 4:2, pa je onda zaigrao lošije, pala mu je koncentracija, što sam iskoristio. Mislim da sam u finišu seta bio staloženiji, neke poene sam odigrao pametnije, bez mnogo rizika i to je urodilo plodom.

Sada idem korak po korak. Idem na prvog nosioca, svakako da će mi to biti najteža prepreka na ovom turniru. Malo mi je problem što dugo nisam igrao singl. Nadam se da ću biti spreman. Zahvaljujem se TSS I Aleksandru Boliću što su mi dali vajld kartu i pružili priliku da igram na ovom turniru - rekao je Vemić.