TSS najavio program proširenje teniske baze u Srbiji

Datum objave: 29.06.2015. // Kategorija: Domaća scena

BEOGRAD, 29. juna (Tanjug) - Teniski savez Srbije (TSS) predstavio je danas program razvoja teniskih škola koji bi trebalo da dovede do pojeftinjenja bavljenja ovim sportom.

Program se realizije uz podršku Svetske teniske federacije (ITF) i namenjen je deci školskog uzrasta.

Predsednik TSS Mirko Petrović otkrio je da će od 1. jula do 1. septembra mališani moći besplatno da treniraju na terenima "Novak".

"Tenis nije tradicionalan sport u Srbiji, ali je zahvaljujući Novaku Đokoviću, Ani Ivanović i ostalim igračima, postao jedan od najtrofejnijih. Želimo da iskoristimo ambijent i obogatimo bazu. Ne razmišljamo o vrhunskim rezultatima, već da što više dece imamo na terenima i da oni kroz ovaj sport podignu kvalitet detinjstva", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

On je dodao da na ovaj način savez pokušava da privuče veliki broj dece i omogući im da uživaju u svemu što tenis kao sport pozitivno donosi. 

"Uradićemo obuku i licenciranje trenera  za program 10s. Pokušaćemo da uvedemo male međugradske lige kako bi sport učinili zanimljivijim i roditeljima smanjili troškove", rekao je Petrović.

Potpredsednik TSS Goran Đoković najavio je da će program biti spoveden i van Beograda, na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj Planini.

Izvršni direktor TSS za organizaciona i sportska pitanja Dušan Olrandić istakao je značaj programa Evolušn kopmanije Envolve 9, koji se smatra najnaprednijim u svetu.

"Pokušaćemo na razne načine da smanjimo cenu bavljenja ovim sportom. Finansijska situacija je teška, ali možemo da učinimo mnogo toga. Svesni smo da tenis nije masovan kao drugi sportovi, ali bili bismo zadovoljni kada bi se udvostručio broj dece u tenisu", zaključio je Orlandić.

Prijavu i uputstva za besplatnu školu tenisa TSS možete naći na sajtu TSS

www.teniskisavez.com